Прес-центр15 травня 2017, 15:05

Луганщина промислова: робоча зустріч голови облдержадміністрації Юрія Гарбуза з керівництвом ПАТ "Лисичанськвугілля"

         Сьогодні 15 травня 2017 року відбулась робоча нарада губернатора Луганської облдержадміністрації Гарбуза Ю.Г. з керівництвом ПАТ «Лисичанськвугілля» та профспілкової організації підприємства. В нараді прийняли участь заступник голови Клименко Ю.Ю. та директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Шелест С.Г.

         Генеральний директор ПАТ «Лисичанськвугілля» Ласіков Ю.О. проінформував, що сьогодні підприємство видобуває до 600 т./доб. вугілля, а також про вжиті заходи для збільшення видобутку до 2500 т./доб. Досягти цього планують за рахунок запуску 122-ої лави на шахті ім. Д.Ф.Мельникова, на якій у січні 2016 року сталась пожежа, запуску лав на шахтах «Новодружеська» та ім. Г.Г.Капустіна. Ведуться гірничі роботи на шахті «Привільнянській».

         Також розглядається можливість запуску збагачувальної фабрики, що сприятиме економії коштів в обсязі до 25% місячного фонду заробітної плати.

         Крім того, директор зазначив, що на сьогоднішній день на підприємстві працює 4166 чоловік, але враховуючи заплановане збільшення видобутку, вже зараз на ПАТ «Лисичанськвугілля» проводиться набір працівників.

         Проблемним питанням ПАТ «Лисичанськвугілля» є заборгованість по заробітній платі, що складає 89,143 млн грн. Сплачувати існуючу заборгованість планують за рахунок коштів отриманих від реалізації вугільної продукції та фінансування з держбюджету.

         За інформацією генерального директора на колегії Міненерговугілля 20 квітня 2017 року було отримано згоду Міністра Насалика І.С. щодо виділення коштів на обладнання нових лав та звернувся до губернатора з проханням посприяти в питанні прискорення отримання коштів від Міністерства.

         Для вирішення інших питань стосовно роботи ПАТ «Лисичанськвугілля» було запропоновано провести спільну нараду за участю Міністра енергетики та вугільної промисловості, голови облдержадміністрації, та голови Лисичанського територіального комітету профспілки працівників вугільної промисловості України.

         Юрий Гарбуз висловив глибоке занепокоєння щодо роботи ПАТ «Лисичанськвугілля» та обіцяв посприяти в вирішенні зазначених питань, надавши відповідні доручення директору Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Шелесту С.Г.