Прес-центр24 травня 2017, 14:05

Питання будівництва залізничної гілки розгрядалось на нараді.

     23 травня в облдержадміністрації за участю представників Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Луганської облдержадміністрації, ПАТ «Укрзалізниця», Управління Укртрансбезпеки у Луганській області, Служби автомобільних доріг у Луганській області, ВП «Луганська ТЕС» ТОВ ДТЕК «Східенерго», Сєвєродонецької та Рубіжанської  міських рад, відбулася спільна нарада з питань будівництва відповідних залізничних шляхів та виконання ремонтно-відновлювальних робіт автомобільних доріг для забезпечення постачання вугілля на Луганську ТЕС.

     На нараді обговорювалися питання визначення маршрутів для перевезення вугілля на Луганську ТЕС, будівництва залізниці Білокуракине – Сватове, яка з’єднає тупикову гілку «Кіндрашівська-Нова – Лантратівка» із залізницею України, а також ремонту автомобільних шляхів.

     Вартість будівництва залізничної гілки Білокуракине – Сватове за оцінкою залізничників орієнтовно складе 2,0 млрд грн, а його реалізація потребує 4-5 років.

     Враховуючи стратегічне і соціальне значення цього будівництва облдержадміністрація вживає всіх необхідних заходів для втілення в життя цього проекту. ПАТ «Укрзалізниця» на цей час не має чіткого бачення щодо фінансування цього будівництва.