Прес-центр29 березня 2017, 16:03

В Луганській області триває ремонт доріг, початок якому було покладено в 2016 році.

Гроші, що були виділені в минулому році в розмірі 265 млн. грн. з об'єктивних причин не вдалося освоїти в повному обсязі. Затримку викликала необхідність розробки проектної документації і подальшої тендерної процедури з визначення підрядних організацій по об'єктах ремонту.
Проведення ремонту вимагає укладення договору з балансоутримувачем, визначення обсягів співфінансування тощо. Балансоутримувачем доріг є Служба автомобільних доріг в Луганській області. На даному етапі всі формальності дотримані, підрядники по об'єктах визначені і, на робочій нараді, яка відбулася 22 березня, до підрядників були доведені основні вимоги облдержадміністрації щодо якості проведення ремонту та термінів введення їх в експлуатацію. За підсумками наради було підписано відповідний договір між обладміністрацією та Службою автомобільних доріг в Луганській області, який дав старт проведенню ремонту доріг в області.
Закінчення робіт по основній масі об'єктів заплановано на перше липня поточного року. Проведення дорожньо-будівельних робіт передбачено на 9 ділянках автомобільних доріг, які увійшли до проекту «Кільце життя», включаючи міст через річку Сіверський Донець на ділянці «Рубіжне-Новодружеськ», зруйнованого в 2014 році в результаті бойових дій.