Прес-центр6 жовтня 2023, 16:10

ПРООН надала нам автівку, куди встановлять обладнання для обстеження інфраструктури деокупованих територій, – Артем Лисогор

«Вантажно-пасажирський автомобіль, який ми одержали завдяки ПРООН, найближчим часом буде доукомплектований спеціальним інвентарем, необхідним для обстеження інфраструктури та проведення спостережень за станом навколишнього природного середовища та рівнем його забруднення, – повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор. – Це дозволить скоротити терміни обстеження пошкоджених об’єктів та актування збитків, завданих росіянами. До речі, проєктом передбачено ще й навчання інженерного персоналу».

Він зазначив, що після деокупації та розмінування першим кроком на шляху  визначення можливості подальшої експлуатації об’єктів інфраструктури, виконання відновлювальних робіт або демонтажу, буде їх ретельне обстеження.

Тому вже зараз готується необхідний транспорт і спеціалісті, які на ньому працюватимуть.

Очільник Луганщини висловив подяку ПРООН за підтримку Луганщини.

Транспортний засіб закуплено та обладнано Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні в межах проєкту «EU4Recovery — Розширення можливостей громад в Україні» (EU4Recovery) за фінансової підтримки Європейського Союзу.