Прес-центр22 вересня 2023, 09:09

Всеукраїнську профспілку військових, працівників правоохоронних органів та учасників бойових дій очолив луганчанин Олександр Свистула

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор зустрівся із головою Всеукраїнської профспілки військових, працівників правоохоронних органів та учасників бойових дій (ВБПУ) Олександром Свистулою.

Луганчанам він відомий як багаторічний голова Асоціації учасників АТО/ООС Луганської області.

Олександр Свистула розповів про основні напрями діяльності профспілки: оздоровлення та реабілітація ветеранів російсько-української війни, перенавчання та працевлаштування Захисників України, розвиток ветеранського бізнесу та долучення людей із бойовим досвідом до розмінування деокупованих територій.

Наразі профспілка активно налагоджує співробітництво з EUROMIL – Європейською організацією військових асоціацій і профспілок, до якої входять 32 військові асоціації та профспілки з 21 країни світу.

Сторони домовились про подальшу спільну реалізацію державної ветеранської політики.

ВБПУ має свої осередки у Київській, Вінницькій, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Черкаській, Полтавській, Сумській, Миколаївській, Луганській, Рівненській, Харківській областях та АР Крим.