Архів новин

21 августа 2023

Підписали Меморандум про співпрацю із управлінням Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців

УВКБ ООН підтримують Луганщину ще із 2014 року, а з 24 лютого 2022 – представники органу не припиняли роботи ні на день, - допомагали із евакуацією цивільних, забезпечують потреби ВПО гуманітарними вантажами та продуктами харчування, надають психологічну підтримку.

Меморандум про співпрацю значно розширить можливості ефективної взаємодії.

Завтра в Дніпрі наших ВПО прийматиме юрист БФ «Право на захист»

22 серпня о 10:00 на базі гуманітарного штабу Лисичанської громади юрист благодійного фонду «Право на захист» проконсультує жителів Луганщини.

Юристи фонду надають допомогу з наступних питань:

Завершуємо історичний візит до держав Північної Європи, маємо дуже потрібні домовленості – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Завершуємо цей візит у держави Північної Європи. Швеція, Нідерланди, Данія. Без перебільшення, історичний візит для України.

Дуже потрібні домовленості зі Швецією, зокрема оборонні.

Будемо виробляти в Україні CV90 – потужні бойові машини. Наші воїни дуже задоволені цими машинами.

Пане Крістерссон, увесь уряд Швеції, увесь шведський народе. Дякую!

Нідерланди – як завжди, продуктивно. І цього разу особливо сильно. 42 літаки F-16 ми можемо отримати для України. Отримаємо.

137 наборів гігієни від МОМ одержали наші ВПО в Чернівцях – видача триває

На тижні, що минув, співробітники Координаційного центру допомоги ВПО з Луганщини у Чернівецькій області продовжили видачу гігієнічних наборів, які надійшли від Міжнародної організації з міграції.

Жителі нашого регіону отримали ще 137 таких наборів, а також 187 упаковок підгузків.

На прохання однієї родини, яка наразі перебуває у місцевому медичному закладі, співробітниця хабу доставила набори безпосередньо до лікарні.
 

«Я не просто луганський, я – український», - Василь Голобородько

Письменник, який не мав права на публікації 18 років. Був «забороненим» радянською владою, через знайомство зі Стусом та Дзюбою. Сьогодні він живе під Києвом, але все ще мріє побачити квітучі сади та биті вулички рідного Андріанополя. Василь Голобородько є живим свідком того, як українців десятками років намагалася контролювати як не одна влада, так інша, аби перетворити нашу націю на «меншого брата» росії. До Дня Незалежності України ми поспілкувалися з письменником про ціну нашої свободи, причини та наслідки сусідства з росією та українську Луганщину.

Українські мікропідприємства можуть отримати до 4000 євро на відновлення бізнесу

У межах ініціативи EU4Business, що фінансується Європейським Союзом та Урядом Німеччини, стартував черговий грантовий конкурс.

Українські мікропідприємства, які найбільше постраждали від бойових дій, можуть отримати до 4000 євро для відновлення своєї діяльності. За ці кошти можна зробити ремонт пошкоджених приміщень, придбати обладнання, виплатити зарплату, оплатити оренду тощо.

У Києві кремінянам видали інвалідні візки, які передала Японія

Забезпечення луганчан спеціальними засобами пересування стало можливим завдяки співпраці Лисичанської громади з Японією.

Усього луганчанам-ВПО надано 230 інвалідних візків.

Кремінська міська військова адміністрація отримала чотири візочки, які на минулому тижні видали нашим землякам у Києві.

Інвалідні візки луганським переселенцям надав благодійний фонд «Майбутнє для України».

Збирали колісні візки мешканці Японії, а передав їх для ВПО у столиці Надзвичайний і Повноважний посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда
 

Цього літа оздоровленням та відпочинком вже охоплено понад 90 дітей зі Сватівщини

Територіальні громади району організовують оздоровлення згідно із затвердженими місцевими програми задля створення належних умов для відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Визначені потреби у оздоровленні 127 дітей району. Відпочила 91 дитина. Із них: 36 – за місцеві кошти, дев’ять – за кошти СОС «Дитячі містечка», три дитини – за рахунок релігійних організацій, дев’ять – за кошти міжнародних та благодійних організацій.

#Вірю_в_ЗСУ На Луганщині за допомоги FPV-дронів уражено російський танк Т-80 вартістю $4 млн

Ротою ударних безпілотних авіаційних комплексів «Ахіллес» 92-ї ОШБр імені кошового отамана Івана Сірка уражено чотири ворожі цілі.

За допомоги FPV-дронів:

- пошкоджено танк Т-80, озброєний гарматою 125 мм. Вартість – $4 млн;
- знищено два вантажних автомобілі;
- пошкоджено броньований транспортер-тягач.

Музиканти Луганської філармонії зіграли для поранених військових в одній з лікарень Львова

Квартет Луганської обласної філармонії відвідав лікарню святого Луки Першого медичного об’єднання Львова.

Аби підтримати наших військових, які проходять лікування та реабілітацію, музиканти зіграли там мініконцерт.

Цей виступ – одна з ініціатив у Львові для підтримки українських оборонців, які перебувають зараз на лікуванні чи реабілітації у лікарнях.

Міська програма відновлення «Місто лікує» передбачає екскурсії містом, відвідування музеїв, замків, виставок, концертів, кінотеатрів тощо.

Стрибуни у воду вибороли для Луганщини вже друге золото першості Європи серед юніорів

У неділю відзначилися представниці нашого регіону Діана Шевченко та Аліса Мєшкова, які здобули перше місце у синхронних стрибках з вишки.

Дебютантки турніру за свій виступ набрали 245.13 балів.

Нагадаємо, що у перший день чемпіонату Європи Данило Аванесов у змаганнях змішаних команд разом із партнерами по збірній теж виборов золоту нагороду.

Загалом в активі нашої національної команди вже три перших місця.

За відсутності коштів ремонтники в Сєвєродонецьку залишають будинки без вікон та труб, для уникнення екологічної катастрофи в регіоні рф спрямувала у так звану «лнр» чотири сміттєвози, артилерія ворога нищить звільнені села

«Під удар знов потрапили Невське та Білогорівка – росіяни прожовують масово використовувати ствольну і реактивну артилерію вздовж усієї лінії фронту, обстрілюючи і позиції наших військ, і житлову забудову, – повідомляє очільник Луганщини Артем Лисогор. – У відповідь Сили оборони завдають противнику значних втрат. Навіть повітрянодесантні підрозділи армії рф через нестачу особового складу вимушені доукомплектовуватися свіжомобілізованими».