Прес-центр23 серпня 2017, 22:08

Як правильно впровадити енергомоніторинг та бенчмаркінг в бюджетну сферу міста!

Саме цій тематиці був присвячений тренінг у місті Сєвєродонецьку.

Захід організовано Луганським регіональним відділенням Асоціації міст України в рамках співпраці з проектами «Розвиток соціальної інфраструктури у зв’язку зі збільшенням кількості ВПО» та "Енергоефективні реформи в Україні", що впроваджуються Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням уряду Німеччини.

Тренер - Наталія Криштопа, представник ТОВ «ФІАТУ», -досвідченої компанії, яка на підставі Свідоцтва на право проведення енергетичного аудиту, надає повний комплекс послуг, пов`язаних із енергоаудитом і створенням систем енергетичного менеджменту, а також спеціалізовані послуги з бюджетного і фінансового менеджменту та розробки і впровадження IT-технологій.

В рамках тренінгу вивчені такі питання:
1.Енергетичний менеджмент – запорука підвищення енергоефективності будівель
2. Ознайомлення з системою енергетичного моніторингу (ICE) для моніторингу споживання ПЕР. Приклади аналізу даних енергоспоживання
3. Енергетичний бенчмаркінг. Енергетична база даних бенчмаркінгу громадських будівель в Україні 
4. Енергоефективна платформа як інструмент побудови енергоефективної політики

Довідка:
Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH підтримує уряд Німеччини в досягненні цілей у сфері міжнародного співробітництва заради сталого розвитку. Пріоритетними напрямами німецької співпраці з Україною є: демократія, громадянське суспільство, державне управління, децентралізація, енергетика та сталий економічний розвиток. Окрім пріоритетних напрямів німецька співпраця охоплює, зокрема, підтримку подолання кризових ситуацій на сході України, а також співробітництво у сфері запобігання ВІЛ/СНІД.

Проект «Енергоефективні реформи в Україні» впроваджуються Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH на замовлення Федерального міністерства міжнародного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) співробітництва, що. Він надає підтримку українським інституціям, відповідальним за впровадження процесу реформ у галузі енергоефективності, зокрема Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) та Державному агентству з енергоефективності та енергозбереження (ДАЕЕ) щодо успішного впровадження реформи енергоефективності в Україні.
Проект «Розвиток соціальної інфраструктури у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб» є однією з Ініціатив інфраструктурної програми для України, що реалізовуються за дорученням уряду Німеччини федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Проект спрямований на зміцнення соціальної інфраструктури муніципалітетів (школи, дитячі садки, лікарні тощо), а також поліпшення житлових умов для внутрішньо переміщених осіб. Ініціативи реалізовуються в регіонах з найбільшою кількістю внутрішньо переміщених осіб.

Джерело: Луганське РВ АМУ