Прес-центр14 травня 2017, 23:05

Жінки заради добробуту громади - спільними зусиллями створюємо зміни!

Активно працюють групи самодопомоги, які створені в Новоайдарській ОТГ - с.Денежникове, с.Штормове, сел.Новоайдар в рамках компоненту "Мобілізація громад задля розширення можливостей в Луганській та Донецькій областях", який є частиною проекту «Відновлення управління та сприяння примиренню в постраждалих від кризи громадах України».

Даний компонент виконує Український Жіночий Фонд / Ukrainian Women's Fund в рамках проекту, який реалізовується структурою ООН Жінки разом з Програмою розвитку ООН за фінансування Європейського Союзу. Групи створені з метою просування ідеї гендерної рівності та прав людини в контексті реалізації реформи децентралізації шляхом посилення внутрішньо переміщених осіб (ВПО), а також жінок та чоловіків, які постраждали від конфлікту.

Протягом квітня - травня групи ініціювали та провели акції благоустрою територій. Жінки пройшли навчання в серії семінарів - тренінгів, присвячених питанням децентралізації влади, прав людини, мобілізації ресурсів громади, гендеру та гендерному бюджетування. Групи обговорили питання проблем соціально незахищених верств населення, ВПО, жінок, молоді та інших проблем громади. Наразі, групи розпочинають розробку проектів націлених на вирішення даних проблем в умовах децентралізації влади та утворення ОТГ.

Організаторка громад - Наталія Бойко виконавчий директор Луганського РВ АМУ