Прес-центр4 серпня 2023, 17:08

Артем Лисогор: поштова марка «Винищувачі зла» – ще один привід привернути увагу до необхідності постачання Україні винищувачів F-16

Новий поштовий випуск присвячено бойовим літакам-винищувачам F-16, які вкрай потрібні нашим Збройним Силам у боротьбі з ворогом.

До спецпогашення штемпелем «Перший день», яке сьогодні відбувається у всіх регіонах, долучились очільник Луганщини Артем Лисогор разом із директором філій АТ «Укрпошта» у Луганській та Донецькій областях Максимом Сутковим.

«Ворог застосовує проти нас усі можливі види озброєння, в тому числі і заборонені Женевською конвенцією. І поки світові лідери обговорюють можливість підтримати нас – щодня від ракет вмирають цивільні. Окуповані міста, де залишились рідні будинки, наші спогади, наше життя – держава-терорист буквально стирає з лиця землі. У кожній родині є втрата, горе не обійшло нікого», – наголосив начальник Луганської обласної військової адміністрації.

Зображення, яке розмістили на марці, – наочна демонстрація того, що зараз відчуває кожен українець.

«За роки війни у всіх нас є цілком природнє бажання – стерти цю «Імперію Зла» вщент. А з літаками ми зможемо протистояти ракетному терору ворога та скоріше повернути своє», – запевнив Артем Лисогор.

Поштовий набір містить марковий аркуш, художній конверт С6 і листівку. Онлайн можна придбати до 10 поштових наборів на одне замовлення. Відправка наборів розпочнеться з дати введення поштової марки в обіг.

Поштовий випуск «Винищувачі зла» містить чимало смислових та метафоричних деталей. На малюнку марки зображено, як Збройні Сили України вщент знищують московський кремль – символ «імперії зла», подрібнюючи його на терці, отвори якої зображено в формі літаків F-16. На конверті – обриси лицаря-штурмовика в шоломі у вигляді українського тризуба. Він – уособлення сили, волі, сміливості та честь воїнства, яке боронить рідну землю.

Цікаві особливості має і номінал поштової марки «Винищувачі зла» – F+16.00, де F відповідає тарифу на пересилання рекомендованого листа масою до 50 г у межах України, а 16,00 – сума благодійного донату, який буде спрямовано на придбання безпілотників.

Тираж марки – 600 000 примірників. Кількість марок в аркуші – 4.

Автор поштової марки, конверта «Перший день», немаркованого художнього конверта та картки – Максим Паленко. Максима Паленка вже багато років знають як талановитого ілюстратора відомих видавництв «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» та «Видавництво Старого Лева».

Проте з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну художник створив чимало антивоєнних плакатів. Графіка Максима «Маріупольська Покрова» була продана на аукціоні Saint Javelin за 22 тисячі доларів, які були використані на закупівлю дронів для України.