Прес-центр30 травня 2017, 16:05

20 років з моменту створення комунального підприємства"Луганський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі"

З 1997 року в Луганській області комунальним підприємством "Луганський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі" (далі - Фонд ІЖС) реалізується програма державного пільгового кредитування індивідуальних сільських забудовників "Власний дім".

Луганській Фонд ІЖС є одним з ініцаторів впровадження програми на державному рівні та залишається лідером в Україні за ефективністю реалізації її заходів.

Злагоджена робота колективу Фонду на протязі 20 років, успішне впровадження заходів з підтримки індивідуального житлового будівництва та покращення умов життєзабезпечення селян стали можливими завдяки відданій праці та професіоналізму його працівників.

Програма, завдяки своїй соціальній спрямованості, доступним пільговим умовам і прозорому кредитно-фінансовому механізму, набула значної популярності та сприяла вирішенню багатьох соціально важливих проблем сільських територій області.

За підтримки Фонду ІЖС  14,1 тис. сільських сімей отримали 129,6 млн. грн державних пільгових кредитів та змогли покращити свої житлово-побутові умови. За час реалізації програми збудовано 210,7 тис.кв. метрів загальної площі житла. 100,0 тис. кв. метрів господарських приміщень, інженерними мережами облаштовано 9,8 тис. сільських садиб.