Прес-центр19 грудня 2017, 14:12

Про проведення засідання архітектурно-містобудівної ради при управлянні містобудування та архітектури облдержадміністрації

19 грудня 2017 року в адміністративній будівлі облдержадміністрації  проведено засідання архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації, на якому  розглянуто проект містобудівної документації проектного рішення «Генеральний план, план зонування та детальний план території міста Гірське, Попаснянський район, Луганська область».

В засіданні прийняли участь члени архітектурно-містобудівної ради, представники Гірської міської ради, автори проекту ТОВ «Прогрес-Цивільпроект» м. Краматорськ, архітектори міст та районів області, представники департаментів та управлінь облдержадміністрації.

Основні показники генерального плану розраховані на етап 15-20 років до 2037 року.

В складі проекту виконаний комплексний аналіз існуючого використання території населеного пункту з відображенням меж земель різних категорій, меж обмежень, що диктують певні регламенти щодо використання земельних ділянок, меж територій обʼєктів історико-культурної спадщини, зон з особливими умовами використання.

Зазначена містобудівна документація після її затвердження створить сприятливі умови для життєдіяльності людини, забезпечення захисту території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, а також дозволить ефективно залучати  інвестиції у розвиток міста Гірське,

Архітектурно-містобудівною радою при управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації прийнято рішення рекомендувати розробникам доопрацювати  містобудівну документацію та провести її експертизу згідно діючого законодавства.