Прес-центр11 жовтня 2017, 15:10

Геннадій Зубко запропонував створити оперативний загін з ліквідації НС на сході України

Якісна й сучасна система управління та координації завжди рятує багато життів в умовах надзвичайних ситуацій. Такою завжди є робота центрального та регіональних штабів ДСНС України. Про це повідомив на свої сторінці у FB Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Зважаючи на зростання ризиків виникнення надзвичайних ситуацій в Донецькій і Луганській областях, постійну небезпеку на лінії зіткнення та в зоні АТО, запропонував на Уряді створити додатковий загін оперативного реагування», — зазначив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр навів приклад Авдіївки й інших населених пунктів по лінії ведення бойових дій, коли минулого та цього року, цивільні люди та служби не мали можливості виконувати ремонтні роботи та відновлювати житло, соціальні об’єкти через відсутність доступу. «Робота такого сучасного оперативного загону, який би реагував на виклики, в подальшому може скоротити видатки з резервного фонду держбюджету на виконання рятувальних робіт та подолання наслідків», — підкреслив урядовець.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України