Прес-центр16 серпня 2017, 11:08

Громадськість просить сприяти продовженню Державної програми забезпечення молоді житлом

Громадська рада при Держмолодьжитлі звернулася з листами до громадських рад, що діють при всіх обласних державних адміністраціях України, а також до 150 молодіжних громадських організацій і об’єднань.

Йдеться про соціальну важливість збереження та продовження дії Державної програми забезпечення молоді житлом на 2013-2017 рр., затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України №967 від 24 жовтня 2012 року.

«Механізм пільгового житлового кредитування будівництва житла, який реалізується в рамках Програми, передбачає можливість для молодих сімей та одиноких молодих громадян отримати за рахунок коштів державного бюджету пільговий кредит з відсотковою ставкою 3% річних. Існують додаткові демографічні пільги для сімей з дітьми – звільнення від сплати відсотків за користування кредитом і погашення до 50% тіла кредиту», — йдеться в листі за підписом голови Громадської ради Держмолодьжитла Олександра Санченка.

Цього року спливає термін дії Програми, зазначається в листі Громадської ради Держмолодьжитла, внаслідок чого тисячі молодих сімей можуть втратити надію на отримання пільгових кредитів, адже банківські кредити є непідйомними для більшості українців.

Громадська рада при Держмолодьжитлі звернулася з проханням до громадських рад ОДА і молодіжних організацій звернутися з листами до Уряду і Верховної Ради України щодо недопущення припинення зазначеної Державної програми забезпечення молоді житлом і продовження її терміну дії, а також передбачення коштів на фінансування цього важливого для забезпечення соціального спокою в нашій державі проекту.

Прес-служба Держмолодьжитла