Прес-центр17 травня 2017, 13:05

ФН ООН розпочав роботу нового типу мобільних бригад у Луганській області

10 травня 2017 року Фонд народонаселення ООН розпочав роботу бригади медиків-спеціалістів у Луганській області.

За ініціативи Луганської обласної державної адміністрації, Попаснянської та Станично-Луганської районних державних адміністрації, ФН ООН спільно з Першим добровольчим мобільним шпиталем ім. М. Пирогова започаткував роботу трьох мобільних бригад медичних працівників. Такі бригади проводять безкоштовні профілактичні огляди і надають послуги у сфері репродуктивного здоров'я у сільській місцевості Луганської області вздовж лінії розмежування.

Робота мобільних бригад медичних працівників здійснюється  у наступних районах: Попаснянському, Станично-Луганському та Навоайдарському. Вони надають безкоштовну професійну допомогу та забезпечують жінок лікарськими засобами з 10 травня по 30 червня 2017 року. Медики знаходяться у приміщеннях центральних районних лікарень, а також виїжджають до населених пунктів районів.

Дві гінекологічні бригади складаються з акушера-гінеколога і медсестри, що проводять прийом жінок у центральних районних лікарнях, у м. Попасна та Станиці Луганській. Третя гінекологічна мобільна бригада забезпечена машиною швидкої допомоги та щоденно виїжджає до населених пунктів району. Окрім, акушера-гінеколога та медсестри, до складу цієї мобільної бригади також входить педіатр, щоб забезпечити надання більшого спектру медичних послуг для сільського населення. На додачу, третя мобільна бригада оснащена портативним ультра-звуковим апаратом, що дозволить проводити обстеження жінок репродуктивного віку навіть у польових умовах.  

Детальний графік роботи третьої гінекологічної мобільної бригади медичних працівників:

  ·  10 травня - 3 червня - Попаснянський район

  ·   5 - 10 червня - Новоайдарський район

  ·   12 - 30 червня - Станично-Луганський район

Для більш детальної інформації:

Графік виїздів гінекологічної мобільної бригади за телефоном 0986366427

ФН ООН забезпечує медичні заклади 5 східних областей медикаментами, обладнанням та виробами медичного призначення для надання комплексної акушерсько-гінекологічної допомоги з листопада 2014 року. Також 23 березня 2017 року ФН ООН започаткував роботу 10 пунктів невідкладної допомоги (ПНД) уздовж лінії зіткнення. Такі пункти стаціонарно функціонують на базі існуючих медичних закладів. Вони надають медичну і психологічну допомогу постраждалим від фізичного чи сексуального насильства абсолютно безкоштовно та анонімно.