Прес-центр28 лютого 2017, 17:02

«Мега-махінація» чиновників у м. Лисичанську – звичайний фейк!

На деяких Інтернет-ресурсах поширено інформацію щодо придбання Луганською обласною дитячою клінічною лікарнею комп’ютерного томографа, який не відповідає характеристикам, зазначеним у документах тендерних торгів.

«Модель комп’ютерного томографа Aquilion PRIME – 80 зрізовий TSX-303А,  придбана Луганською обласною дитячою клінічною лікарнею, розроблена в Японії у 2015 році. Придбане устаткування  вироблено «TOSHIBA MEDICAL SYSTEM BV» у листопаді 2016 року, – повідомила т.в.о. директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ольга Рибалка.

Такі неправдиві заяви базуються на неперевірених даних, мають на меті дискредитацію обласної влади ціною наклепу та не відповідають дійсності», - зазначила вона. 

Коментуючи ситуацію, Ольга Рибалка також повідомила, що з обласного бюджету були виділені асигнування у сумі 22 500 тис. грн. на придбання комп’ютерного томографу для Луганської обласної дитячої клінічної лікарні.

28 жовтня 2016 року  через електронний майданчик «ZAKUPKI.PROM.UA»  головним розпорядником коштів, Луганською обласною дитячою клінічною лікарнею,  було оголошено  відкриті торги за  кодом  ДК 016:2010 – 26.60.1 «Устаткування радіологічне, електромедичне та електротерапевтичне устаткування» (з публікацією оголошення англійською мовою).

У технічних вимогах для предмета закупівлі було визначено: комп’ютерний томограф Aquilion PRIME – 80-зрізовий або еквівалент,  не раніше 2016 року виготовлення.   

Розгляд тендерних пропозицій (прекваліфікація) відбувся 1 грудня 2016 року, за підсумками якого було відхилено тендерну пропозицію ТОВ «ВІАС ПЛЮС», що не відповідала умовам тендерної документації.

До аукціону,  що відбувся 7 грудня 2016 року,  були допущені два учасника: ТОВ «АСТРІУМ» та ТОВ «ІПС-Україна».  Переможцем відкритих торгів визнано  ТОВ «АСТРІУМ» з найменшою ціновою пропозицією – 22490,0 тис. грн.

З ТОВ «АСТРІУМ» було укладено Договір від 19 грудня 2016 року № 297, на підставі якого Луганська обласна дитяча клінічна лікарня 22 грудня 2016 року здійснила попередню оплату у розмірі 100 % вартості Товару.

30 грудня 2016 року була здійснена поставка апарату у повній комплектації. На теперішній час томограф знаходиться в запакованому вигляді, на упаковці вказано дату реєстрації  Свідоцтва Міністерства охорони здоров’я України СР 13124/2013.

З огляду на вищевикладене звертаємось до керівників Інтернет-ресурсів, адміністраторів з проханням, перед прийняттям вашого рішення щодо розміщення того або іншого матеріалу, здійснювати перевірку фактів викладених авторами публікацій.

У разі поширення недостовірної інформації юридичні особи, права яких порушуються, будуть змушені звертатися з позовними заявами про захист ділової репутації до суду, а відповідачем у таких справах будуть особи, які є відповідальними за розміщення інформації на Інтернет-ресурсах.

Лист-підтвердження від ТОВ «АСТРІУМ»