Прес-центр28 лютого 2014, 10:02

9 березня до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка в ефірі Першої програми Українського радіо відбудеться прем'єра радіофільму «За залізними стовпами»

Завершено роботу над першим радіофільмом до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка «За залізними стовпами» з циклу «І я таки жив», про це повідомляють в Державному комітеті телебачення і радіомовлення України. Прем'єра радіофільму відбудеться 9 березня в ефірі Першої програми Українського радіо.

 

Автор сценарію – Олександр Денисенко, режисер-постановник - Неля Даниленко. У створенні радіофільму брали участь народні артисти України Наталя Сумська, Ірина Дорошенко, Лесь Задніпровський, Олексій Богданович, заслужені артисти Василь Лобода, Олег Комаров. У ролі Тараса Шевченка - заслужений артист України Євген Нищук, а  Тараса в дитинстві зіграв Назарій Крижанівський.

 

Цикл «І я таки жив» вміщуватиме кілька повнометражних радіофільмів, які у новому, несподіваному ракурсі висвітлюватимуть відомі сторінки життя і творчості Кобзаря. Також  будуть розкриті маловідомі та зовсім нові факти з біографії поета.

 

Наталія Коршакова

за матеріалами Державного комітету телебачення і радіомовлення України