Прес-центр10 лютого 2014, 16:02

На Луганщині розпочато навчання держслужбовців щодо використання потенціалу новітніх медіа

На Луганщині розпочато навчання працівників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо використання потенціалу новітніх медіа.

 

10 лютого 2014 року відбувся перший семінар-тренінг стосовно використання Інтернет-ресурсів, блогів, соціальних мереж для вдосконалення взаємодії з громадськістю та налагодження інформаційно-комунікаційного супроводу роботи з інститутами громадянського суспільства. У заході взяли участь працівники Лутугинської, Троїцької, Новоайдарської, Міловської райдержадміністрацій та Свердловської, Лисичанської, Луганської, Ровеньківської і Стахановської міськрад, відповідальні за роботу з громадськістю.

 

«Сьогодні використання новітніх медіа є ще однією складовою ефективної взаємодії з громадськістю. Звичайно, соцмережі не є замінником особистого спілкування, однак, вини є комунікаційним майданчиком та джерелом інформації», – зазначила директор Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Марія Борзенко.

 

У ході семінару-тренінгу учасники отримали як теоретичну інформацію, так і виконали практичні завдання. Заступник директора Департаменту Лариса Козьміна на конкретних прикладах продемонструвала корисні Інтернет-ресурси, блоги, необхідні для ефективної роботи з громадськими організаціями. Як приклад, вона навела офіційну сторінку Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації в соціальній мережі Facebook, що діє з 2011 року, а також офіційну групу громадської ради при ОДА, створену в минулому році.

 

Навчання проводиться в рамках реалізації регіональної цільової Програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Луганській області на 2013 – 2015 роки «Діалог заради реформ: прозора влада та активна громада».

 

Яна Соловйова