Прес-центр24 cічня 2014, 08:01

На Луганщині відбулася акція «Коло єдності»

Акція «Коло єдності» до Дня Соборності та Свободи України відбулася в усіх містах та районах Луганщині 22 січня 2014 року.

 

Цього дня мешканці області підтвердили важливість збереження соборності та незалежності України, всебічної консолідації українського народу шляхом об'єднання молоді, керівництва, працівників різних галузей в символічне коло.

 

Так, в м. Алчевську представники учнівської молоді взялися за руки і утворили коло єдності. Учасники акції водили хороводи, проходячи під рушниками – символами культурної пам'яті народу.

 

22 січня 2014 року 500 мешканців м. Краснодону взялися за руки і розгорнули двадцятиметровий національний прапор. «Наша молодь повинна жити в єдиній, економічно і духовно розвиненій державі. Упевнений, прийняті Президентом України заходи дозволять стабілізувати суспільно-політичну ситуацію у країні», – зазначив Краснодонський міський голова Юрій Баклагов.

 

Подібні акції відбулися в Слов’яносербському, Білокуракинському районах, містах Свердловськ, Кіровськ та на інших територіях області.

 

На Старобільщині акція «Коло єдності» зібрала 250 представників молоді, керівників підприємств та установ району.

 

Учасники зазначили, що проведення акції підтверджує: український народ, незважаючи на спроби роз'єднання, об'єднаний багатою історією, давніми традиціями і високою духовністю.

 

Яна Соловйова