Прес-центр22 cічня 2014, 14:01

Оцінено рівень роботи органів виконавчої влади з громадськістю у 2013 році

На виконання доручення Прем’єр-міністра України Секретаріатом Кабінету Міністрів було організовано проведення оцінки діяльності органів виконавчої влади за напрямом «робота з громадськістю», передбачене підпунктом 1 пункту 2 Плану заходів щодо реалізації у 2013 році Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні, затвердженого Указом Президента України від 25 червня 2013 року № 342.
 

Під час оцінки враховано 30 показників роботи 101 органу виконавчої влади за 4 напрямками:

- проведення консультацій з громадськістю;

- налагодження взаємодії з громадською радою;

- сприяння розвитку громадянського суспільства;

- сприяння проведенню громадських експертиз.
 

Результати оцінки засвідчили, що лише близько 20 % органів виконавчої влади у 2013 році забезпечили роботу за відповідними напрямками на рівні вищому, ніж середній.

У зв’язку з цим Прем’єр-міністр України доручив керівникам центральних і місцевих органів виконавчої влади забезпечити врахування результатів проведеної оцінки, вжити заходів з метою удосконалення роботи з питань проведення консультацій з громадськістю, налагодження взаємодії з громадською радою, створення сприятливих умов для розвитку громадянського суспільства, сприяння проведенню громадських експертиз. Також їм доручено взяти під особистий контроль питання залучення інститутів громадянського суспільства, цільових груп громадськості, громадських рад до визначення стратегічних напрямів розвитку сфери (галузі) державної політики, адміністративно-територіальної одиниці, а також пошуку шляхів вирішення проблемних питань державної, регіональної політики.

Крім того, Секретаріатові Кабінету Міністрів доручено забезпечити проведення у І кварталі 2014 року наради-семінару з питань удосконалення роботи органів виконавчої влади з громадськістю за участю заступників керівників органів – керівників апаратів.

Аналітична довідка за результатами проведення оцінки діяльності органів виконавчої влади за напрямом «робота з громадськістю» у 2013 році.

 

Яна Соловйова

За матеріалами Урядового веб-порталу "Громадянське суспільство і влада"