Прес-центр31 березня 2017, 14:03

У Кремінському районі відбувся спільний семінар-тренінг для голів громадських рад та представників органів влади

30 та 31 березня в рамках виконання заходів Регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Луганській області на 2017-2020 роки в Кремінському районі відбувся тренінг-семінар «Громадська Рада: законодавчі основи створення та організація роботи».

Його організаторами виступили Луганська облдержадміністрація та проект «Відновлення врядування та примирення на територіях, постраждалих від кризи в Україні» ПРООН.

Згаданий захід, у першу чергу, орієнтований на голів громадських рад і представників місцевих органів влади та місцевого самоврядування, відповідальних за взаємодію з громадськістю.

Головною метою тренінгу було надання учасникам системних знань про законодавчі основи, планування діяльності, розробку та затвердження Положення та Регламенту роботи, формування персонального складу, комісій, форми взаємодії з органами влади, повноваження та функції координаційно-дорадчих органів.

«Громадські ради – це серйозний інструмент, який дозволяє громаді безпосередньо брати участь у процесі прийняття та реалізації найважливіших управлінських рішень» – зауважила радник з управління ПРООН Ірина Жученко.

Результатами заходу стало налагодження дієвих комунікацій між громадськістю та місцевою владою, розробка та впровадження рішень найактуальніших питань соціального та економічного розвитку міст і районів області, створення незалежних медійних ресурсів для популяризації діяльності громадськості.