Прес-центр13 лютого 2014, 10:02

Українська делегація взяла участь у ХХI Мінській міжнародній книжковій виставці-ярмарку

Українська делегація взяла участь у ХХI Мінській міжнародній книжковій виставці-ярмарку. 26 країн-учасниць, в тому числі і Україна, представили близько 600 експонентів, про це повідомляє Державний комітет телебачення і радіомовлення України. Українська книга була представлена єдиним національним стендом, який у день відкриття виставки відвідали: перший заступник Міністра інформації Республіки Білорусь Лілія Ананіч, Посол України в Республіці Білорусь Михайло Єжель, представники української громади за кордоном, видавці з інших країн.

 

Під час виставки Держкомтелерадіо презентував Національну експозицію «Книги України», а також видання, які вийшли минулого року за програмою «Українська книга», зокрема, присвячені відзначенню в 2014 році ювілейної дати - 200 років від дня народження Тараса Шевченка. Окрім того, відбулась низка презентацій кращих українських видань, серед яких – презентація книги «Український Пантеон» видавництва «Балтія-Друк», що розповідає про долю видатних українців; книжкових видань, присвячених творчій спадщині Тараса Шевченка в рамках окремого стенду «Шевченкіана»; а також слов’янських рукописів ХІ – ХІV сторіч (рукописна майстерня Юрія Храпая).

 

Впродовж роботи виставки-ярмарку представники Держкомтелерадіо України взяли участь в низці заходів, зокрема, у творчому проекті року Представництва Республіки Білорусь в Співдружності Незалежних Держав – презентації серії книг «Співзвуччя сердець», перекладів російською та білоруською мовами творів українських авторів (організатор – Видавничий дім «Звязда»), семінарі «Стан книжкового ринку в Росії та країнах СНД» (організатор – Асоціація книгорозповсюджувачів незалежних держав).

 

Наталія Коршакова

за матеріалами Державного комітету телебачення і

радіомовлення України