Прес-центр21 червня 2018, 11:06

Проекти ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» стали переможцями конкурсного відбору

За підтримки Луганської обласної державної адміністрації проекти, які було подано Державним закладом «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» за ініціативи Міністерства освіти і науки України стали переможцями конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.11.2016 № 827 відповідно до Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України, а саме:

1. Проект «Здорова людина – здорове суспільство» - науково-просвітницька лабораторія-студія для студентів, викладачів, лікарів в галузі лабораторної діагностики» з загальним бюджетом – 1 864 000 грн. Реалізація проекту надасть змогу покращити надання послуг у галузі охорони здоров’я, зокрема медичної, лабораторної діагностики для населення (в тому числі для вразливих груп населення) у Луганській області.

2. Проект «Університетська телерадіостудія як засіб формування українського молодіжного медіапростору регіону» з загальним бюджетом – 1 270 000 грн. Реалізація даного проекту дозволить створити студентську навчальну телестудію, яка слугуватиме базою для якісної підготовки тележурналістів.

Звертаємо увагу, що в рамках зазначеної програми раніше вже було визнано переможцем проект «Будівництво радіотелевізійної передаючої станції в Попаснянському районі Луганської області», загальний бюджет якого склав 23 748 939 грн.

Наразі очікується затвердження відповідної постанови Кабінету Міністрів України, що дасть початок реалізації вищевказаних проектів.

Впевнені, що залучення інвестиційних коштів дозволить досягти додаткових переваг у розвитку регіону та сприятиме створенню привабливого іміджу Луганщини.