Прес-центр29 серпня 2023, 08:08

Плазма скінчилася – в Сєвєродонецьку мародерять речі та предмети побуту, Лисичанськ закритий навіть у період так званих «перших виборів», російська авіація нищить села на лінії зіткнення

«Коли в російської піхоти зовсім відсутні результати, противник посилює авіаційний та артилерійський вплив, обстрілюючи наші населені пункти. Учора вдарили з повітря по Новоєгорівці, Твердохлібовому, Білогорівці. З реактивної та ствольної артилерії – по Невському, де ще залишається достатньо цивільного населення. Окупантам на це байдуже», – наголосив Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Минулого року в Сєвєродонецьку мародерили переважно заможні квартири та будинки, виносячи звідти техніку та коштовні речі. Але все рано чи пізно закінчується. Тому злодійство перейшло на більш примітивний рівень – крадуть посуд та предмети одягу, на які раніше навіть не звертали уваги. А більше й нічого брати.

Сусідній Лисичанськ вже багато місяців залишається закритим містом. Потрапити до населеного пункту вкрай важко – потрібна місцева реєстрація або домовленість з окупаційною адміністрацією.

Напередодні так званих «перших виборів» ці заходи не послаблюють, бо населення, на думку, росіян, повинно віддати голоси. А «своїх» сторонніх загарбники й так пустять для голосування скільки завгодно.