Прес-центр13 травня 2015, 17:05

Реалізація енергоощадних заходів – основний акцент у підготовці до нового опалювального сезону

Незважаючи на проведення в області антитерористичної операції опалювальний сезон 2014-2015 років пройшов стабільно. Мали місце окремі випадки відключення опалення в результаті бойових дій та знеструмлення котелень, у тому числі через відключення електроенергії. Завдяки оперативності аварійних служб житлово-комунальних підприємств, роботу котелень вдавалося відновлювати в нормативні терміни і тим самим забезпечувати опаленням споживачів у повному обсязі.

Таких результатів вдалося досягнути також завдяки злагодженим діям облдержадміністрації, органів місцевого самоврядування та теплопостачальних підприємств, якими було забезпечено стовідсоткову технічну готовність житлово-комунальної сфери до роботи в зимових умовах.

Проте, вже сьогодні необхідно приступити до виконання заходів по підготовці господарства до нового осінньо-зимового періоду, роблячи особливий акцент на реалізації енергоощадних заходів, спрямованих на більшу економію дефіцитних енергетичних ресурсів.

Тому 12 травня Геннадій Москаль підписав розпорядження «Про затвердження Плану організаційних заходів і складу обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років та сталого проходження опалювального сезону».