Прес-центр1 грудня 2015, 10:12

В містах та районах області. Альтернативні види палива, як один із засобів економії коштів

        За інформацією Кремінської районної державної адміністрації, на КП "Креміннатеплокомуненерго"  виконується реконструкція котелень під альтернативні види палива. Роботи здійснюються за рахунок коштів з державного фонду регіонального розвитку.

         Висока залежність підприємства від ціни на газ формує високі тарифи на теплову енергію. Одним із методів подолання цієї проблеми є переведення  котелень на місцеві види палива. Кремінський район має необхідні  ресурси альтернативних видів палива (деревина, відходи сільхозвиробництва).

            Реалізація даного проекту призведе до зменшення  витрат на придбання енергоносіїв , тобто придбання  природного газу у НАК «Нафтогаз» України, та зменшення вартості теплової енергії і економії бюджетних коштів установам, які фінансуються з бюджетів усіх рівнів та дозволить  зменшити  оплату  комунальних послуг населенню, які будуть користуватися послугою опалення.

           На цей час триває реконструкція котельних загальноосвітньої школи - інтернату № 3, спеціальної загальноосвітньої школи - інтернату № 1 та професійного ліцею.