Архів новин

22 ноября 2022

Як прописати новонароджену дитину, якщо її батьки зареєстровані на тимчасово окупованій території

За законом, мама й тато зобов’язані це зробити протягом трьох місяців з дня народження дитини.

Місцем проживання дитини до 10 років є місце реєстрації її батьків (усиновлювачів чи опікуна). Тож, прописати її можна лише за адресою батька або матері. При цьому згода власника чи інших осіб, які проживають у такому житлі, не потрібна.

Однак, якщо батьки зареєстровані на тимчасово окупованій території Донецької, Луганської областей, Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, прописати новонароджену дитину разом із ними не вдасться.

За два дні понад 200 переселенців отримали допомогу в Кремінському штабі в Дніпрі

Також на базі Кремінського хабу людей консультують фахівці обласного центру зайнятості (з питань працевлаштування, трудового законодавства тощо) та представники БФ «Право на захист», які надають роз’яснення щодо отримання грошової допомоги від ООН та приймають документи для оформлення виплат у тих, хто має на це право.

Телефон «гарячої лінії» з гуманітарних питань для переселенців Луганської області - 0 800 33 24 75 (безкоштовно в межах України).

Орден «Золота Зірка» від Глави держави отримав капітан, під керівництвом якого військові за місяць відбили понад 10 спроб наступу росіян в районі Білогорівки

Із нагоди Дня Десантно-штурмових військ Президент Володимир Зеленський вручив державні нагороди військовим.

Так, за особисту мужність і героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, Глава держави вручив орден «Золота Зірка» капітану Денису Макаровському, під командуванням якого розвідувальні групи забезпечували якісне проведення наземної та аеророзвідки, неодноразово завдавали значних втрат живій силі й техніці противника, зокрема завдяки навичкам і досвіду капітана.

Оперативна інформація станом на ранок 22.11.2022 щодо російського вторгнення

Слава Україні! Розпочалася двісті сімдесят друга доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню.

Російські окупанти продовжують збройну агресію проти нашої держави, не припиняють завдавати ударів по об’єктах промисловості. Намагаються утримати тимчасово захоплені території, зосереджують зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони України, здійснюють інженерне обладнання лінії оборони, на окремих напрямках продовжують вести наступальні дії, ведуть повітряну розвідку.