Архів новин

01 июня 2024

У Хмельницькому в понеділок нададуть роз’яснення пенсійники Луганщини

3 червня у хабі Гірської громади відбудеться прийом внутрішньо переміщених осіб спеціалістом ГУ ПФУ в Луганській області.

Часи прийому – з 10:00 до 12:00. 

Адреса: м. Хмельницький, вул. Кам’янецька, буд. 122/2, каб. 3.

Маленьких луганчан наші поліцейські привітали з Днем захисту дітей

Напередодні свята, ювенальні поліцейські Луганщини відвідали один із шелтерів для ВПО у  Дніпрі, де провели профілактичні та розважальні заходи для малечі, яка там мешкає.

Розпочали з розмови про правила безпеки під час літнього відпочинку. Правоохоронці розповіли дітям, як правильно себе поводити біля водойм, як діяти, коли загубився, нагадали про заборону гратися з вогнем, правила поводження у побуті, а також правила з мінної безпеки.

Гірська громада продовжує прийом заяв на оздоровлення дітей влітку 2024 року

Перша оздоровча зміна відбудеться з 18 червня і триватиме 21 день.

Цього року діти малеча оздоровлюватиметься у туристично-оздоровчому комплексі «Едельвейс» на Івано-Франківщині.

Діти проживатимуть у стаціонарних двоповерхових корпусах та забезпечуватимуться п’ятиразовим харчуванням. Програма відпочинку включає спортивно-розважальне спрямування, активний туризм.

Алгоритм дій у разі відмовлення у призначенні житлової субсидії у зв’язку з наявністю заборгованості з оплати ЖКП

Особам, яким відмовлено у призначенні субсидії на наступний період у зв’язку з наявністю простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком на суму понад 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 гривень), для одержання виплат потрібно документально підтвердити сплату заборгованості або укласти договір про її реструктуризацію, або заборгованість, яку споживач не визнає, оскаржити в судовому порядку. 

Наші стрибуни у воду здобули ще чотири медалі першості України

У Києві завершився чемпіонат України зі стрибків у воду серед вікових груп «А» і «В».

Так, у стрибках з вишки (група «В») наша Аліса Мєшкова виборола срібло, а Діана Шевченко – бронзу.

На метровому трампліні (група «А») бронзою відзначилася Соф’я Есман.

У синхронних стрибках з вишки Аліса Мєшкова та Діана Шевченко стали переможцями, випередивши дві пари киянок.

Вітаємо!

Очільник Луганщини підбив підсумки тижня

Зокрема, Артем Лисогор зазначив, що світ готується до Глобального саміту миру у Швейцарії. Попри налаштованість світової співдружності на мирне вирішення російсько-української війни саме на позиціях українського мирного плану, на державному та місцевому рівні триває підтримка оборонців фронту.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора до Дня захисту дітей

Наші діти вмить подорослішали. Наймолодші – знають, що таке війна, евакуація та окупація. Найстарші – знають усі види озброєння, на звук розрізняють «вихід» та «приліт», вміють накладати турнікет.

У дітей Луганщини росіяни забрали домівку, рідних та близьких. Їх школи, стадіони та місця відпочинку окупанти зробили руїнами. Вони вкрали їхнє дитинство.

Наш головний обов’язок сьогодні – не лише захистити дітей від росіян, а й повернути щасливе та мирне майбутнє.

Загинув Почесний громадянин Сєвєродонецька Андрій Ширшиков

Дружина Андрія Ширшикова, Ольга, написала на своїй сторінці у фейсбуці: «Мене вбили двічі». У листопаді 2022 року вона втратила брата – Андрія Жидкова.

Її чоловік, Андрій Ширшиков, народився на Луганщині в один день зі Степаном Бандерою.

У 2014 році евакуювався до Сєвєродонецька. Із 2015 року займався розвитком мережі громадського транспорту у містах «хімічного трикутника»: Лисичанськ – Рубіжне – Сєвєродонецьк. Андрій мав багато планів для розвитку транспортної галузі регіону, яким, на превеликий жаль, не судилося перетворитися у втілені проєкти.

Не можуть зупинити лісову пожежу - у Кудряшівці окупанти примушують людей кинути власне житло, попри втрату врожаю з "лнр" продовжують вивозити пшеницю, поблизу Новоєгорівки росіяни застосували КАБи

"Окупанти обстріляли Невське та Новолюбівку з "Градів". У Невському вибухи сталися як в районі господарчих приміщень, так і поблизу житлового фонду. З артилерії та мінометів ворог вів вогонь по Макіївці, Стельмахівці, Куземівці, Невському", - зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор.

На Куп’янському напрямку Сили оборони  відбили атаки ворога, зокрема, в районах Новоєгорівки та Макіївки. 

Біля Новоєгорівки росіяни скинули дві керовані авіаційні бомби.

За попередніми даними, за учора на цьому напрямку ворог втратив 64 окупанти та один танк.