Архів новин

02 июня 2024

Як отримати соціальну допомогу для малозабезпечених родин

У 2024 році Уряд розширив коло осіб, які можуть отримати соціальну допомогу для малозабезпечених родин.

Що змінилося та як отримати виплату – в інфографіці.

У понеділок наші пенсійники прийматимуть в Рівному

3 червня з 10:00 до 11:00 у хабі Кремінської громади відбудеться онлайн-консультування з питань пенсійного забезпечення, субсидій і пільг спеціалістом ГУ ПФУ в Луганській області.

Адреса: м. Рівне, вул. Кавказька, 9-А.

У травні ВПО з Луганщини отримали в хабі Сєвєродонецької громади у Дніпрі 1 057 продуктових наборів

Цього тижня переселенцям з Луганської області, які там зареєстровані, видано 191 набір продуктів, 16 пакунків підгузок та один набір дитячої гігієни.

Загалом за травень нашим землякам надано 1 057 продуктових наборів, 97 пакунків підгузок та 16 наборів дитячої гігієни. Медичні послуги при гумхабі отримали 490 мешканців Луганщини. Одяг собі та близьким вибрали 135 ВПО.

Адреса: м. Дніпро, просп. Калнишевського, 27-К.

Кому з отримувачів житлових субсидій та пільг потрібно до 1 липня звернутись за продовженням виплат

Більшості українців, які отримували субсидію під час опалювального сезону, її розмір на неопалювальний період  пенсійний фонд перерахує самостійно. Спеціально нікуди звертатись не потрібно.

Представників місцевих органів влади Луганської області навчали будувати імідж регіону

В рамках роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва Луганської області у Києві відбулося навчання для представників місцевих органів Луганщини від тренерок, експерток Наталії Кривди, Рени Марутян та Олени Зеркаль під назвою “Побудова іміджу регіону: міфодизайн територій”.

 

Три дні тренінгу були насиченими на обговорення, дискусії, формування навичок та отримання цікавої та корисної у роботі інформації.

 

Зокрема говорили про:

 

Міф та його значення у житті соціуму, регіону, громади

Національна та регіональна ідентичність

У травні Сватівська громада надала понад 500 тис. гривень грошової допомоги військовим та членам їхніх сімей

Одноразова грошова допомога перерахована 35 мешканцям громади.

Так, член сім’ї загиблого (померлого) Захисника України отримав 30 тис. гривень. 

Одній особі, яка вступила до ВВНЗ та ВНП ВНЗ, надано 5 тис. гривень.

33 діючих військовослужбовці ЗСУ, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, загалом одержали 495 тис. гривень.

Виплати проведено за Комплексною  міською програмою соціальної підтримки сімей учасників АТО/ООС та ветеранів війни, поранених учасників бойових дій та вшанування пам’яті загиблих на 2024-2027 роки.

10-та річниця героїчної оборони Луганського прикордонного загону

2 червня 2014 року управління Луганського прикордонного загону зазнало атаки близько 100 озброєних бойовиків.

О 4-й ранку у кварталі Мирний в Луганську пролунали перші постріли терористів. Прикордонники героїчно оборонялися понад дві доби під звуки Гімну України, включеного по гучномовцю.

Вісьмох наших бійців було поранено, але ворог зазнав значно суттєвіших втрат.

4 червня, за наказом з Києва, частина захисників вийшла з оточення, інші перевдягнулися та розосередилися для безпечного виходу в місто.

Павло «Щасливчик» з Луганщини після поранення працює в ТЦК та СП

У 2014 році, під час окупації області росіянами, він жив у Лисичанську. Тоді й прийняв рішення стати на захист країни. У 23 роки підписав контракт і служив у військкоматі. До того — працював пекарем, оператором на заводі склопластику та бджолярем.

Нині йому 32 — після трьох контузій та травми коліна вже вдруге проходить курс лікування і знову служить у ТЦК.

Побратими Павла охрестили «Щасливчиком», після того, як до нього в окоп прилетіла 120 міна. Був сильний дощ, вона розірвалася на глибині 2,5 метри. Це була перша контузія.

Попрощалися з Євгеном Ждановим зі Старобільщини

Євген народився 24 липня 1991 року. Закінчив школу у Садках. Отримав диплом Старобільського фахового коледжу ЛНАУ, а торік здобув вищу освіту у ЛНУ ім. Тараса Шевченка.

Працював у торгівельній сфері. Захоплювався кулінарією.

Протягом 2016-2020 років виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції/операції Об’єднаних сил у складі 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи оперативного командування "Схід" Сухопутних військ ЗСУ.

Після повномасштабного вторгнення повернувся до лав ЗСУ.

Загарбники 18 разів вдарили по Невському – є руйнування, на виїзді із Сєвєродонецька всім чоловікам видають повістки, росіяни не закупляють обладнання до медзакладів Рубіжного

«У прифронтовому Невському учора була обстріляна житлова забудова. Обсяг руйнувань встановлюється. По селу вівся вогонь зі ствольної та реактивної артилерії. Із різних видів озброєння росіяни вдарили по Стельмахівці та Куземівці», – зауважив Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Упродовж доби окупанти 17 разів спробували протиснути нашу оборону на Лиманському, Сіверському та Куп’янському напрямках.