Архів новин

05 июня 2024

У бюджетах громад Сєвєродонецького району на оздоровлення дітей цьогоріч передбачено понад 12,6 млн гривень

Так, станом на травень Гірська міська військова адміністрація уклала договір з ПЗОВ «Едельвейс», який розташований у с. Микуличин Івано-Франківської області, де планується оздоровити 100 дітей.

Кремінська МВА має угоду з лікувально-оздоровчим комплексом «Дружба» у Долинському районі Івано-Франківської області та дитячим центром «ГАЛА КЕМП» у Кам’янець-Подільському на Хмельниччині на оздоровлення 200 дітей.

Попаснянська МВА планує забезпечити відповідними послугами 54 дитини громади у дитячому таборі «Лімниця» на Івано-Франківщині.

Департаментом економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності Луганської облдержадміністрації розроблено інформаційно-методичні матеріали з організації діяльності оператора протимінної діяльності

Забруднення територій вибухонебезпечними предметами – критична проблема, яка виникла внаслідок війни. Міни та снаряди, що не розірвалися, загрожують здоров’ю і життю людей, заважають повноцінному розвитку економіки на забруднених територіях.

Очистити та повернути якнайшвидше у господарське використання землі та інфраструктуру, створити безпечні умови для населення є першочерговою передумовою для виконання заходів з відновлення регіону після деокупації.

124 випускники з Луганщини нагороджені золотими та срібними медалями

Артем Лисогор привітав випускників та їх батьків і учителів із успішним закінченням навчального року. Церемонія нагородження медалістів відбулася у Дніпрі. 

Учора з Невського евакуювали 62-річну жінку – сьогодні її будинок повністю зруйнувала керована авіаційна бомба, – Артем Лисогор

Очільник Луганщини вкотре закликав жителів деокупованих прифронтових сіл регіону виїздити у більш безпечні населені пункти країни.

«До евакуації ми готові щодня. Чекаємо лише на згоду місцевих мешканців. Коли доставляємо і роздаємо продукти харчування, обов’язково пропонуємо допомогу з виїздом особисто кожному, проводимо відповідний інструктаж. Безпекова ситуація загострюється щоденно. Обстріли Невського майже не припиняються. Нових руйнувань дуже багато. На щастя, на сьогодні без жертв», – акцентував Артем Лисогор.

Уряд збирає дані про потреби вразливих верств населення у твердому паливі на наступний зимовий період

Уряд збирає дані про потреби вразливих верств населення у твердому паливі на наступний зимовий період. Це питання порушувалось на нараді щодо забезпечення деревиною паливною вразливих верств населення на прифронтових територіях під головуванням Віце-прем’єр-міністра - Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

Зокрема, учасники наради обговорили роботу ОВА з формування списків вразливих категорій населення. Тих, кого в першу чергу потрібно буде забезпечити паливною деревиною.

У п’ятницю в Києві звертайтеся за вирішення питань пенсійного забезпечення

7 червня у хабі Кремінської громади спеціаліст ГУ ПФУ в Луганській області проведе прийом внутрішньо переміщених осіб. 

Звернутися за вирішенням пенсійних питань можна з 10:00 до 15:00.

Адреса: м. Київ, бульвар Марії Приймаченко, буд. 8 (ст. метро «Звіринецька»).

За І півріччя за програмами підтримки ветеранів війни та членів їх сімей військові адміністрації Сєвєродонецького району виплатили близько 16,329 млн гривень

Усіма міськими військовими адміністраціями затверджені та реалізуються відповідні програми підтримки та соціального захисту згаданої категорії осіб. 

Із питань оформлення документів для отримання грошової допомоги Захисники та Захисниці України, члени їх сімей та родини загиблих можуть звертатися за консультацією до своїх територіальних громад:

Цифрове посвідчення ветерана тепер у Дії

Додавайте посвідчення ветерана у застосунку "Дія", якщо маєте статус:

- учасника бойових дій
- людини з інвалідністю внаслідок війни
- учасника війни
- постраждалого учасника Революції гідності
- члена сім’ї загиблого ветерана війни
- члена сім’ї загиблого захисника і захисниці України

Як додати документ?

Оновіть застосунок - прогортайте всі документи в Дії - натисніть Додати документ - виберіть Посвідчення ветерана - надайте дозвіл на отримання даних та натисніть Додати посвідчення. 

Розпочато фінансування пенсій червня

На відповідні виплати жителям Луганської області через уповноважені банки вже спрямовано 53,9 млн гривень.

На соціальні страхові виплати перераховано 35 млн гривень, на оплату лікарняних - 120,3 тис. гривень.

Виплату житлових субсидій та пільг здійснено на 2,7 млн гривень.

У «лнр» анонсували загибель значної частини посівів пшениці, у липні не виселятимуть – загарбники подовжили термін перебування на окупованій Луганщині без паспорта рф, на Куп’янському напрямку ситуація залишається напруженою

Там окупанти атакували 14 разів, зокрема, поблизу Стельмахівки, Новоєгорівки, Невського. Упродовж доби ворог втратив 92 осіб вбитими та пораненими. Знищено дві бойові броньовані машини, автомобіль та БпЛА противника. 

На Лиманському напрямку російські війська безуспішно штурмували позиції українських захисників з боку Кремінної. 

Також невдалою виявилася спроба окупантів наблизитися до Білогорівки на Сіверському напрямку.