Архів новин

07 июня 2024

Лисичанська громада поділилася досвідом роботи щодо забезпечення житлом переселенців та співпраці з представниками міжнародних організацій

До гуртожитку Київського університету ім. Драгоманова, де проживають внутрішньо-переміщені особи з робочим візитом завітали представники Міжнародної організації з міграції (IOM) та почесна делегація Міністерства закордонних справ, у справах співдружності та розвитку Великої Британії (FCDO). Місцем тимчасового проживання опікується Лисичанська міська військова адміністрація. Представники адміністрації ознайомили закордонну делегацію із умовами проживання людей, організацією допомоги переселенцям та поділилися досвідом забезпечення їх адміністративними послугами.

Прозорість і підзвітність: Артем Лисогор розповів журналістам, як Луганська ОДА бореться з корупцією

Відповідаючи кореспондентці Інтернет-ресурсу «Остров» на запитання: яким чином Луганська облдержадміністрація впроваджує антикорупційну реформу? - очільник Луганщини Артем Лисогор повідомив, що в облдержадміністрації та інших органах влади ефективно працюють відділи по протидії корупції, а також управління внутрішнього аудиту, яке так само перевіряє діяльність усіх комунальних підприємств.

Кожною громадою області впроваджені антикорупційні програми. Щороку проводиться оцінка корупційних ризиків у кожному місцевому органі влади.

Південь та схід Луганська під потужним обстрілом

Сьогодні зранку окупований росіянами Луганськ опинився під рясним обстрілом. Місцеві жителі викладають багато відео з різних районів міста з вибухами, ґвалтом та руйнуваннями.

Місцеві спостерігачі називають від семи до 20 вибухів, можливо це разом із спробами перехоплення та влучань по місту. Але ми твердо впевнені у двох речах.

По-перше, відео локалізовані у районі Гострої Могили, біля казарм колишнього Луганського вищого військового училища штурманів, де вже з комфортом обжилися російські загарбники.

Кремінська громада надала 840 тисяч гривень допомоги нашим Захисникам у цьому році

Загалом грошову підтримку впродовж січня-травня надано 53-м Захисникам і Захисницям з Кремінщини та членам їхніх сімей.

Відповідно до «Програми надання матеріальної допомоги населенню Кремінської міської територіальної громади на 2024 рік», допомога надається:

-сімʼям загиблих військовослужбовців;

-військовослужбовцям, які на сьогодні беруть безпосередню участь у бойових діях;

-працівникам ДСНС та працівникам поліції, які брали участь у бойових діях у 2023 році;

-сімʼям військовослужбовців на народження дитини;

Луганські діти стали переможцями у двох конкурсах Всеукраїнських змагань «Швидше, вище, сильніше - разом!»

3 - 5 червня у Міжнародному дитячому центрі «Артек», Київ, Пуща водиця, проходили Всеукраїнські змагання, організовані Національним олімпійським комітетом України.

25 команд представляли усі регіони країни, змагалися між собою в спортивних та інтелектуальних баталіях.

Луганщину представила збірна Школи олімпійської освіти Попаснянський ліцей № 21. Команду очолила директор - Марина Устенко.

Як результат, за луганчанами перше місце у змаганнях «Квест по GR коду» та третє місце у змаганнях «Презентація команди»!

Випускникам будівельного коледжу з Луганська при постановці на військовий облік видали повістки, ще п’ять шахт в «лнр» передали інвестору без торгів, до звільненої Макіївки вдалося доставити хліб

«Ворог регулярно обстрілює логістичні шляхи, ускладнюючи транспортне сполучення зі звільненими населеними пунктами. Однак, нам все ж вдається довозити туди хліб, продукти харчування та інші товари. Місцеве населення має постійну підтримку. Так, учора тижневий запас хліба привезли до Макіївки.