Архів новин

10 июня 2024

На минулому тижні рятувальники Луганщини допомагали колегам в ліквідації пожеж на Харківщині

Вони ліквідували одну пожежу сухої трави площею 0.2 гектара, п'ять разів залучалися до проведення аварійно-відновлювалих робіт.

8 червня під час масштабної пожежі на відкритій території горіли відходи пластмасу та поліетилену. Загальна площа пожежі склала 1800 кв. м, полум’я поширювалось на поруч розташовані будівлі. У результаті було частково пошкоджено три будівлі, зокрема дві станції технічного обслуговування. 

Послуги, які можна отримати у Центрі підтримки сім'ї хабу Старобільської РДА

Наші ВПО можуть звернутися до:

- адміністраторів ЦНАПу – понеділок-середа з 10:00 до 15:00 (представник Новопсковського ЦНАПу) та вівторок-четвер з 10:00 до 15:00 (представник Чмирівського ЦНАПу),
- сімейного лікаря – четвер з 12:00 до 14:00;
- психолога;
- фахівця МО «Лікарі світу», який по середах з 10:00 до 14:00 надає психологічну допомогу ВПО; 
- юриста БФ «Право на захист» – у  четвер з 10:00 до 14:00;
- фахівця Пенсійного фонду – кожен четвертий четвер щомісяця; 
- фахівця Центру зайнятості – кожен вівторок з 10:00 до 15:00. 

Цього року для 70 дітей Щастинської громади організовано відпочинок на Івано-Франківщині

А саме,  у дитячому лікувально-оздоровчому комплексі «Дружба», де для них організовані історично-пізнавальні екскурсії, переглядів фільмів, ігри, профілактичні масажі, лікувальні процедури та спеціалізовані медичні послуги, працюватиме басейн.

40 дітей громади вже перебувають на Івано-Франківщині. 3 червня табір відкрив першу зміну літньої оздоровчої кампанії.

А вже в серпні, на четверту зміну табору, поїдуть ще 30 діток Щастинської громади.

Молодь Луганщини запрошують долучитися до всеукраїнського форуму державотворців

6 липня відбудеться Всеукраїнський молодіжний форум “Державотворець: молодь у відновленні держави”. Учасниками заходу стануть понад 500 молодих людей, що будуть відібрані з усієї країни за результатами конкурсу.

Під час форуму буде оголошено про початок відбору молоді для участі в освітньо-професійному курсі, що запланований на серпень цього року. Кращі випускники програми будуть направлені для проходження стажування з можливістю подальшого працевлаштування в органи державної влади.

Понад мільйон гривень виплачено військовим та членам їхніх сімей з Лисичанської громади

Так, 36 мешканцям громади, які беруть (брали) безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, надано по 20 тисяч гривень.

10 військовослужбовцям, які в період після 24 лютого 2022 року отримали поранення (контузії, травми, каліцтва) пов’язані з захистом Батьківщини, – по 25 тисяч гривень.

Чотирьом особам – уповноваженим представникам сімей загиблих Захисників України – по 15 тисяч гривень.

У вівторок у Вінниці наших ВПО проконсультують пенсійники Луганщини

11 червня з 09:00 до 11:00 спеціаліст Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області проведе онлайн-прийом ВПО з питань субсидій, пільг, страхових та пенсійних виплат.

Звертайтеся до хабу Рубіжанської громади: м. Вінниця, вул. Праведників світу, 43-Б.

Здобули: інвестор з «лнр» вкладе понад 200 млн рублів у шахти «днр»

Як це в них працює? Своїх гірників пустили «на м’ясо». Тим, що залишилися, не платять заробітну плату. Вугільні підприємства окупованої Луганщини за безцінь роздають росіянам. 

Але при цьому виявляється, що у так званій «лнр» є інвестори, які можуть узяти в оренду шахтоуправління «Волинське» у сусідній «днр». 

Та ще й протягом трьох років вкласти понад 211 900 000 рублів у капітальний ремонт, реконструкцію будівель та споруд, модернізацію обладнання та придбання нового.

Поховали Захисника, якого вважали зниклим безвісти

Вадим Ігнатенко народився у Полтаві, але для життя обрав Сєвєродонецьк. 

Після закінчення вищого воєнного училища чоловіка направили на службу до Луганщини, де він одружився і став батьком двох дітей.

З початком повномасштабного вторгнення, Вадим вивіз родину до Полтави, а сам став до лав ЗСУ. 

Служив на посаді командира інженерно-саперного взводу інженерної роти.

8 листопада 2023 року Вадим Ігнатенко загинув під час виконання бойового завдання поблизу Авдіївки. 

До цього часу Вадима вважали безвісти зниклим, а нині змогли ідентифікувати тіло. 

До окупаційної адміністрації Старобільська запрошують спеціалістів без вищої освіти, у Рубіжному не обіцяють мобільного зв’язку щонайменше до 2025 року, по Новоєгорівці росіяни вдарили КАБами

«Шість разів атакували росіяни поблизу Греківки. Також наші військові зупинили ворога в районі Невського, – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Противник активно застосовує авіацію. Зокрема, учора керованими авіаційними бомбами він поцілив по Новоєгорівці та Серебрянському лісу.