Архів новин

11 июня 2024

У середу в Броварах відповідатимуть на питання стосовно пенсійного забезпечення

12 червня з 13:00 до 15:00 у місцевому хабі Сватівської громади відбудеться онлайн-консультування від фахівця Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області.

Адреса: м. Бровари, вул. Героїв України, буд. 30.

Як перерахують пенсії працюючим пенсіонерам

Значна частина працюючих пенсіонерів почне отримувати збільшену пенсію вже у червні.

Збільшення виплат відбудеться у зв'язку з квітневим перерахунком. Сума для кожного пенсіонера – індивідуальна. 

Детальніше про це дивіться в інфографіці.

У таборі у передгір’ї Карпат можна оздоровити дітей, чиї батьки-військовослужбовці загинули, потрапили у полон чи зникли безвісти

Це стало можливим завдяки співпраці Міловської громади з громадською організацією «Мрія дітей України».

На підставі укладеного Меморандуму громаді вдалося направити на літній відпочинок діток з Міловщини. Сторони продовжують співпрацю та спільно реалізують програми реабілітації та допомоги дітям, що постраждали внаслідок війни.

У таборі відпочинку «ILLARA CAMP» оздоровлюються діти військових, які загинули в період проходження служби, зникли безвісти або перебувають у полоні.

Спортсменка з Луганщини Ганна Поліщук на міжнародних змаганнях з паралімпійського плавання здобула дві медалі

У французькому місті Лімож відбувся етап світової серії змагань з паралімпійського плавання. 

Вихованка Луганської обласної дитячо-юнацької спортивної школи осіб з інвалідністю – 19-річна Ганна Поліщук з міста Попасна – виборола два призових місця.

А саме: третє місце на дистанції 50 метрів брасом та друге місце на дистанції 150 метрів у комплексному плаванні. 

Підготували спортсменку Надія Можаєва та Олексій Ганусенко. 

Вітаємо!

Володимир Зеленський зустрівся з Президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром

Під час робочого візиту до Німеччини Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Федеральним президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Глава Української держави подякував Німеччині й німецькому народові за значну та всебічну допомогу нашій країні. Володимир Зеленський окремо відзначив, що ФРН надала тимчасовий захист понад мільйону українців – найбільшій кількості серед європейських держав.

Приховати власні злочини – інструкція від окупантів: електропідстанція в Кремінній

Підстанцію ПС 500 кВ «Кремінська» росіяни зруйнували ще навесні 2022 року під час окупації Луганщини. 

Власноруч знеструмили десятки тисяч абонентів, які завдяки цьому новому об’єкту критичної інфраструктури отримували електроенергію з Харківщини. 

Залишки підстанції з понівеченим обладнанням українці побачили у листопаді 2022 року, коли туди змогли потрапити представники Державної екологічної інспекції Луганщини. Тоді вони обчислили шкоду довкіллю, яку завдали росіяни, у розмірі 1,5 млрд гривень. Звісно що, електропідстанція не функціонувала. Як і в подальшому.

Діти із Сєвєродонецька прибули на відпочинок до Литовської Республіки

18 учнів гімназії № 14 міста Сєвєродонецьк у рамках проєкту «Українські діти» вирушили до табору відпочинку та зміцнення здоров'я, роботу якого організовує гімназія Бутримоню Алітуського району Литовської Республіки.

Відпочинок дітей із Сєвєродонецької громади відбувається за сприяння почесного консула Литовської Республіки в Луганській області Робертаса Габуласа за проєктом-обміном між освітніми закладами двох країн.

Упродовж 2023-2024 років на соціальну підтримку жителів Щастинської громади спрямовано майже 6 мільйонів гривень

Від початку дії програм соціальної підтримки грошову допомогу вже отримали 88 Захисників та Захисниць, 1 510 жителів громади, що опинилися у складних життєвих обставинах, 14 родин з дітьми, які народжені після початку повномасштабного вторгнення.

За травень 2024 року вісім військовослужбовців одержали загалом 160 000 гривень, ще 110 жителів громади – 269 000 гривень.

У «мвд лнр» виник дефіцит кадрів – беруть без юридичної освіти, на окупованій Луганщині вигоріло 7 тис. га лісу, звільнене Невське обстріляне з авіації

«Село, де ще залишаються люди, зазнало обстрілів з мінометів та артилерії – ствольної та реактивної. Також в районі населеного пункту росіяни завдали авіаційного удару. Мінометний вогонь противник вів по Стельмахівці, Куземівці, Макіївці. Шість керованих авіаційних бомб ворог спрямував по Серебрянському лісу», – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор.