Прес-центр10 липня 2018, 17:07

Антирейдерський штаб працює над скаргами та зверненнями аграріїв Луганщини

Результати роботи оперативного штабу з протидії рейдерству та забезпечення прав і свобод власників і користувачів земель розглянуто сьогодні на його черговому засіданні.

Захід провів заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Доповідачем виступила начальник Головного територіального управління юстиції у Луганській області Тетяна Філатова.

Вона повідомила, що з початком роботи оперативного штабу, а це – з 3 травня по 10 липня 2018 року, проведено шість засідань, під час яких було розглянуто три звернення щодо поновлення земельних прав та рейдерського захоплення.

Заслухано інформацію щодо розслідування по трьом кримінальним провадженням: за фактом незаконної переєстрації будівлі Льодового палацу спорту м. Сєвєродонецька, протиправного заволодіння корпоративними правами фермерського господарства «Садко» та зверненням Шарівської сільської ради Білокуракинського району відносно рейдерського захоплення близько 100 га земель державної власності, що розташоване на території Новопсковського району.

Під час засідання зазначено, що на Луганщині триває робота мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги з питань роз’яснення вимог чинного законодавства щодо захисту прав землевласників та землекористувачів. Фахівці Головного територіального управління юстиції у Луганській області здійснено виїзд вже до 27 населених пунктів.

Також члени оперативного штабу розглянули звернення щодо незаконного захоплення майнового комплексу, обробки синокосів та пасовищ, які є колективною власністю.