Прес-центр25 травня 2024, 09:05

Артем Лисогор підбив підсумки тижня, що минає

Цього тижня головні новини країни і Луганщини зокрема, були присвячені введенням у дію закону про мобілізацію. Проведено низку інформаційно-роз’яснювальних заходів, які мають на меті максимально чітко окреслити права і свободи громадян, захистити їх від маніпуляцій і впливу російських ІПСО.

Однією зі змін у процедурі оновлення військово-облікових даних є залучення ресурсів ЦНАПів. Військовозобов’язані можуть це зробити не тільки у ТЦК, а й звернувшись до ЦНАПів, через власний електронний кабінет. Адміністраторам усіх ЦНАПів Луганської області надано доступ до відповідного функціоналу Порталу Дія.

Також Міністерство оборони спільно з Командуванням Сухопутних військ запустили сервіс онлайн запису на прийом до ТЦК та СП для оновлення даних. Електронна черга запису вже працює у всіх ТЦК та СП країни в тестовому режимі.

Додатково проведено регіональну раду безпеки та оборони, де знову порушено питання мобілізації в області.

«Активно підтримуємо наших захисників з різних бойових підрозділів. Напередодні Дня Героїв передав 16 автомобілів Peugeot Landtrek бійцям 111-ї бригади ТРО, яка боронить Луганщину. Наші Захисники витримують щодня по 50 ворожих штурмів. Швидка доставка військових вантажів, оперативне переміщення особового складу та вивезення поранених бійців з передової – це завжди питання життя і смерті. Тож було прийнято рішення про придбання саме цих позашляховиків, які здатні працювати у бойових умовах», - акцентував очільник Луганщини Артем Лисогор.

Обласна військова адміністрація та Сєвєродонецька міська військова адміністрація передали на передову 50 FPV-дронів, три РЕБ, а також реабілітаційне обладнання для військових.

«Не забуваємо про бійців та ветеранів, які доклали зусиль в оборону рідної землі. П'ятьом демобілізованим строковикам вручив Знаки Пошани «Захиснику Луганщини». У 2022 році Понад 120 днів вони мужньо тримали оборону Рубіжного, Сєвєродонецька та Лисичанська», - додав він.

Минулого тижня Артем Лисогор взяв участь у відкритті нового приміщення релокованого Луганського обласного будинку дитини № 2 у Бенедиківцях, що на Закарпатті.
Заклад розрахований на 28 маленьких вихованців, на теперішній час в установі проживають 10 дітлахів. Перевезення 15 дітей із Республіки Словенія планується у ІІ кварталі 2024 року.

На апаратній нараді, що відбулася в Дніпрі, відзвітовано, що наразі громадами області створені 15 місць тимчасового проживання, в яких мешкають 818 людей, потенційно можуть розміститись 1573 ВПО з Луганщини.

На період 2023-2025 років передбачено фінансування місцевих програм зі створення місць для тимчасового проживання переселенців на загальну суму понад 1 млрд грн.
Напередодні літніх канікул у загальноосвітніх закладах області, громади Луганщини виділили понад 24 млн грн на сезонну оздоровчу кампанію. Територіальні громади Луганської області вже взяли на облік 2006 дітей, які потребують послуг оздоровлення та відпочинку. Маленькі луганчани мають можливість відпочити та оздоровитись у закладах по всій Україні та навіть за її межами.