Прес-центр14 квітня 2010, 16:04

Екскурсії

    14 квітня 2010 року для студентів ІV курсу спеціальності «Історія» Східноукраїнського національного університету ім. В.Даля на базі Державного архіву Луганської області було проведено тематичну екскурсію за темою: «Забезпечення збереженості документів НАФ у Державному архіві Луганської області» та практичне заняття з навчального курсу «Основи архівознавства».

    Під час бесіди директор Державного архіву Луганської області Старовойтов М.М., розповів студентам про важливість професії архівіста, про основні напрямки діяльності Державного архіву Луганської області.
    Начальник відділу інформації та використання документів Проха Т.В. та начальник відділу зберігання, обліку та довідкового апарату Клименко Л.В. ознайомили студентів з діяльністю відділів архіву, зі складом фондів та довідковим апаратом до документів НАФ, а також з систематичним каталогом, іменною картотекою на осіб, які під час Другої Світової війни були вивезені до Німеччини та інших країн Центральної та Східної Європи, іменною картотекою за архівно-слідчими справами, путівниками та анотованими реєстрами описів державних архівів областей України.
    Студенти ознайомилися з порядком користування документами Національного архівного фонду України, що належать державі, територіальним громадам, з довідником по фондах Державного архіву Луганської області, з умовами зберігання документів НАФ та з порядком їх видавання зі сховищ для дослідників, навчилися оформлювати замовлення на видавання документів.
    У ході тематичної екскурсії, студенти відвідали читальний зал архіву та архівосховища.