Прес-центр5 жовтня 2009, 08:10

Конференції

2 жовтня 2009 року в приміщенні Луганського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася всеукраїнська наукова конференція, присвячена 65-річчю депортації українців з території Польщі.

В конференції взяли участь науковці з Луганська, Донецька, Львова, представники обласного товариства українців, депортованих з Польщі «Ватра», студенти Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. У всеукраїнській науковій конференції приймав участь директор Державного архіву Луганської області Микола Михайлович Старовойтов. У своєму виступі Микола Старовойтов підкреслив особливе значення роботи, яку проводять учасники конференції для громадськості, оскільки такі заходи сприяють розумінню страшних наслідків політичного насильства.

Також у своїй промові директор архіву відмітив, що Державним архівом Луганської області разом з обласним луганським телебаченням був зроблений фільм за документами архіву «Вони підкорилися долі», який висвітлює історичну правду минулого. Микола Михайлович зазначив, що спільно з Луганським обласним товариством українців, депортованих з Польщі «Ватра» готується до випуску збірник документів, присвячений депортації українців з території Польщі