Прес-центр6 квітня 2011, 16:04

Підсумки роботи за І квартал 2011 року

     6 квітня 2011 року відбулася нарада за підсумками роботи Держаного архіву Луганської області у І кварталі. Керівники структурних підрозділів звітували про виконання планових показників.

    Підготовлено та видано Статистичний збірник показників розвитку архівних установ Луганської області за 2010 рік.
    На підставі пропозицій структурних підрозділів архіву складено план – звіт оргроботи Держархіву області на 2011 рік.
    Проведено аналіз діяльності архівних установ області за 2010 рік та визначено планові завдання на 2011 рік.
    Проведено 2 засідання колегії Держархіву, 1 засідання Науково-методичної ради та 3 засідання ЕПК.
    Надано інформаційний лист голові облдержадміністрації про дотримання охоронно-пожежного режиму та створення трудових архівів в області.
    Продовжено оновлення інформації на офіційній веб-сторінці Держархіву. Протягом кварталу розміщено Статистичний збірник, план-звіт оргроботи на 2011 рік, Інформаційні збірники за 2010 рік, он-лайнову виставку, інформацію, про заходи, що відбувалися в архіві
    У I кварталі співробітниками Держархіву згідно з планом-графіком проведення перевірянь було здійснено 8 перевірянь роботи архівних підрозділів підприємств, установ, організацій, з них: 3 контрольних та 5 тематичних.
Проведено два  семінари – наради 25.02.2011 року – семінар на базі ПрАТ «Луганський патронний завод» для осіб, відповідальних за роботу архіву, діловодної служби та діловодство у структурних підрозділах ПрАТ«Луганський патронний завод» за темою: «Вимоги щодо ведення діловодства та архівної справи у ПрАТ «Луганський патронний завод». У семінарі прийняли участь 30 представників. 24.03.2011 року - семінар-нарада з представниками установ, організацій, підприємств, документи НАФ яких зберігаються в неупорядкованому стані та позатерміново за темою: «Основні правила роботи архівних підрозділів та експертних комісій підприємств, установ, організацій, що знаходяться у зоні комплектування Державного архіву Луганської області». У семінарі прийняли участь представники 20-ти організацій.
    За І квартал поточного року відремонтовано 10538аркушів (при плані 10445арк.), оправлено 129 справ (при плані – 120), відреставровано 148 аркушів у справах (при плані – 48 арк.).
Для захисту документів від механічних пошкоджень, забруднення та руйнуючої дії світла проводиться картонування справ.     За І квартал 2011 року закартоновано 1879справ (план – 1879).
Відповідно до Програми здійснення контролю за наявністю, станом і рухом документів НАФ на 2009-2019 роки у І кварталі 2011 року перевірено 1388одиниць зберігання (при плані 1390на квартал).
    За І квартал 2011 року заплановано прийняти на постійне зберігання 1787справ від підприємств та організацій та 398 справ від архівних відділів райдержадміністрацій та міських рад. На державне зберігання прийнято 1009 справ від підприємств і організацій та 398 справ від архівних відділів райдержадміністрацій та міських рад. План на І квартал щодо прийняття на держзберігання документів не виконано, у зв’язку із повільною здачею справ виборчими комісіями та не здаванням справ Луганською обласною радою.
До Державного архіву Луганської області у І кварталі 2011 року надійшло 910 запитів громадян та юридичних осіб, з них виконано 651 запит.
    Протягом І кварталу 2011 року надійшло 4 запита від Урядової «гарячої» телефонної лінії Соціального контактного центу Луганської облдержадміністрації та від Урядової «гарячої» телефонної лінії, які було виконано в строк.
На особистому прийомі керівництвом архіву було прийнято 51 особу.
    10 січня 2011 року було підготовлено та проведено оглядову екскурсію для магістрантів ІІ курсу факультету української філології за спеціальністю «Журналістика» Луганського Національного університету ім. Т.Шевченка.
    Разом з Луганською обласною телерадіокомпанією підготовлено 2 радіопередачі у програмах «Новини» та «Архіви свідчать . . .», разом з ЛКТ підготовлено за документами архіву 1 телесюжет у рубриці «Провінціальна хроніка».
Директор визнав роботу Держархіву за І квартал задовільною.