Прес-центр30 липня 2009, 13:07

Робота щодо збереження документів з особового складу

На виконання доручення Першого віце-прем’єр міністра України Турчинова О. від 04.06.2009 № 30215/1/1-09 Державним архівом Луганської області проводиться робота щодо збереження документів з особового складу ліквідованих підприємств.

З цього приводу за участю директора Держархіву області Старовойтова М. проведено три наради у заступника голови облдержадміністрації.  Микола Старовойтов звернув увагу на важливість вирішення проблеми визначення права працівників, які були зайняті на шкідливих або важких роботах, на пільги при виході на пенсію та   створення мережі трудових архівів області для передачі до них документів з особового складу ліквідованих підприємств. Також у засіданні взяли участь  представники Головного управління економіки облдержадміністрації, Луганського обласного відділу з питань банкрутства, Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, Головного управління праці та соціального захисту населення. За підсумками наради були прийняті протокольні доручення.

 Відділами державної реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців у кожному районі та місті області надано до архівних відділів інформацію про підприємства, які ліквідовані за останні 5 років, Луганським обласним відділом з питань банкрутства – перелік підприємств, проти яких порушено провадження у справах про банкрутство станом на 01.05.2009. Про виявлені факти порушення ліквідаторами порядку передачі документів до архівних установ проінформовано Луганський обласний відділ з питань банкрутства.

Для продовження спільної роботи в цьому напрямку Старовойтов М. запропонував провести 23 вересня 2009 року на базі Державного архіву семінар-нараду щодо збереженості документів ліквідованих підприємств та підприємств, які знаходяться на стадії ліквідації разом з Луганським обласним відділом з питань банкрутства, Головним управлінням Пенсійного фонду України в Луганській області, Головним управлінням праці та соціального захисту населення.