Прес-центр22 вересня 2008, 15:09

Семінар

22 вересня в Держархіві Луганської області пройшов спільний семінар з Головним управління Пенсійного фонду України в Луганській області. На семінар було запрошено начальника управління пенсійного забезпечення Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Васильєву Т.М. та начальників архівних відділів райдержадміністрацій і міських рад, керівників трудових архівів.
У протокольній частині директор Держархіву Луганської області Старовойтов М.М. зазначив, що архівні установи та органи пенсійного забезпечення мають спільну мету – захист соціально-правових інтересів громадян. Представник Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області підкреслила, що основою професійних стосунків двох служб області є розуміння архіважливості для нарахування пенсій архівної довідки.
Під час семінару були виявленні розбіжності між вимогами органів пенсійного забезпечення та повноваженнями архівної установи, а також з’ясувалось, що документи які необхідні для оформлення пільгової пенсії (путевий лист та табель виходу на роботу робітників та службовців ст. 415) згідно з Переліком типових документів відносяться до документів з тимчасовим строком зберігання.
В ході обміну досвідом слухачі набули знань, які стануть корисним в їх щоденній роботі.