Прес-центр23 вересня 2009, 16:09

Семінар-нарада

23 вересня 2009 року на базі Державного архіву Луганської області відбувся спільний семінар-нарада з Луганським обласним відділом з питань банкрутства за участю Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, Головного управління праці та соціального захисту населення, Господарського суду Луганської області, арбітражних керуючих, керівників підприємств, начальників архівних відділів райдержадміністрацій, міських рад, керівників трудових архівів. Метою семінару було визначення шляхів подолання проблем, виявлених під час інвентаризації архівів ліквідованих підприємств та підприємств, які перебувають у стадії банкрутства.

Відкрив семінар директор Держархіву області Старовойтов М.М., який у своєму виступі зазначив, що архівними установами області постійно проводиться робота по забезпеченню захисту соціальних і трудових прав громадян. За даними Луганського обласного відділу з питань банкрутства в області знаходиться 365 підприємств у стадії банкрутства. Архівістами області спільно з арбітражними керуючими проведено їх обстеження у ході якого з’ясовано наявність, склад, ступінь збереженості, санітарно-фізичний стан та місцезнаходження документів. Також під час обстеження виявлені порушення порядку передачі документів з особового складу підприємств, що ліквідувалися за останні 5 років до архівних установ.

Невідомо місцезнаходження документів 107 ліквідованих підприємств. Це дає підставу вважати їх втраченими. Документи на даних підприємствах відкладалися, але безвідповідальне ставлення керівництва, ліквідаторів до їх збереженості залишило працівників без соціального забезпечення.
У ході семінару була всебічно висвітлена проблема передачі документів з особового складу ліквідованих підприємств до архівних установ. Підсумком семінару стало прийняття рішень щодо співпраці присутніх органів влади у забезпечені збереженості документів, належного їх зберігання та у заходах щодо попередження їх втрат.