Прес-центр18 жовтня 2010, 10:10

Участь у семінарі

       07 жовтня 2010 року заступник начальника відділу зберігання, обліку та довідкового апарату Дронова О.В. прийняла участь у одноденному семінарі на тему «Організація роботи з унікальними документами Національного архівного фонду» для голів експертно-перевірних комісій центральних та галузевих державних архівів.

       На семінарі розглянули порядок віднесення документів Національного архівного фонду до унікальних та включення до розділу «Унікальні документи Національного архівного фонду України» Державного реєстру національного культурного надбання, методики віднесення документів Національного архівного фонду до унікальних, грошової оцінки документів НАФ, питання страхування документів НАФ.
Заступники директорів Державних архівів м. Києва та м. Харкова, Центрального державного історичного архіву України, м. Львів виступили з доповідями про досвід роботи з унікальними документами.

       Також були проведені практичні заняття щодо досвіду роботи по виявленню, віднесенню документів до унікальних та умовами зберігання аудіовізуальних документів, унікальних документів, страхового фонду документів у Центральному державному кінофотофоноархіві України ім. Г.С. Пшеничного, Центральному державному архіві вищих органів влади і управління України, зі створення страхового фонду на документи НАФ.