Прес-центр7 квітня 2009, 14:04

З турботою про архівну справу

 

Попов Г.А. З турботою про архівну справу // «Життя Білокуракинщини». - № 27-28. - 4 квітня 2009 року
 
25 березня 2009 року у райдержадміністрації відбулася нарада з питань розвитку архівної справи у Білокуракинському районі за участю голови райдержадміністрації С.І.Іванюченка, голови районної ради Діденка О.І., директора Держархіву Луганської області М.М.Старовойтова, заступника голови райдержадміністрації з питань житлово-комунального господарства В.Л.Дуденко, завідуючого сектору з архівної роботи РДА та керівників установ, в діяльності яких утворюються документи Національного архівного фонду.
Відкрив нараду голова райдержадміністрації С.І.Іванюченко. Він повідомив, що у район з робочою поїздкою по перевірці стану роботи архівних підрозділів Білокуракинського району прибув директор Держархіву Луганської області Старовойтов М.М., йому і надано було слово.                                                                               
Микола Михайлович наголосив на важливості архівної справи, адже вона розпочинається з ведення діловодства, формування документів у справи, їх затвердження і передача на подальше зберігання до архіву. А архівні документи є паспортом держави, області і в даному випадку району, адже вони відображають історію духовного і матеріального життя народу, мають культурну цінність і є надбанням української нації та складовою частиною вітчизняної і світової історико-культурної спадщини. Микола Михайлович розповів як у державному архіві Луганської області зберігаються документи і наголосив на необхідності приведення до існуючих стандартів архівних приміщень району.
Голова районної ради О.І.Діденко наголосив, що кожна людина при досягненні пенсійного віку обов’язково звертається до архіву за підтвердженням стажу роботи або інших відомостей, необхідних для нарахування пенсії, перерахунку чи з інших причин. Але в зв’язку з недбайливим веденням діловодства і неправильним формуванням справ, особливо ліквідованих сільськогосподарських підприємств, у громадян виникають певні проблеми, для вирішення яких вони звертаються по допомогу до районної ради.  
Олександр Іванович підтримав наміри директора Держархіву щодо покращення зберігання архівних документів і завірив, що районне керівництво докладе максимум зусиль по завершенню ремонту приміщення для зберігання архівних документів району.
Голова райдержадміністрації С.І.Іванюченко підтримав наміри голови районної ради О.І.Діденко щодо ремонту будівлі під архів і запропонував виїхати на місце ремонту для вирішення питання вибору приміщення.
Директором Держархіву було проведено перевірку стану роботи архівних підрозділів Білокуракинського районного суду, відділу статистики, архіву райдержадміністрації та архіву СТОВ «Зоря». Микола Михайлович поспілкувався з керівниками цих установ і висловив готовність надати допомогу щодо необхідності введення посади архіваріуса в Білокуракинському районному суді, запропонував провести семінар з відповідальними за архів та ведення діловодства відділу статистики та всім бажаючим з наданням методичної допомоги.