Прес-центр25 лютого 2016, 15:02

25.02.2016 року відбулось засідання колегії облдержадміністрації

     25.02.2016 року відбулось засідання колегії облдержадміністрації під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації  Є.М.Пушко-Цибуляк. У засіданні колегії взяли участь керівники області, голови міст і районів області, архітектори міст та районів області, представники структурних підрозділів облдержадміністрації.

     Одним з ключових питань порядку денного колегії облдержадміністрації було питання «Про розроблення (оновлення) містобудівної документації інвестиційно-привабливих населених пунктів області».

З докладом з цього питання від управління містобудування та архітектури облдержадміністрації (далі – управління) виступив виконуючий обов'язки начальника управління Івасішин М.Д.

     У своїй доповіді він розповів, що управлінням проведено комплексний аналіз інформації з міст та районів області щодо інвестиційно-привабливих територій, з урахуванням матеріалів Схеми планування території області, якою здійснено прогнозування розвитку територіально-планувальних зон та оцінка видів переважного використання території – містобудівного розвитку, сільськогосподарського, оздоровчого та туристсько-рекреаційного використання.

     Також було відзначено про те, що в області переважають малі поселення, які як правило, не мають на сьогоднішній день достатньої самостійної економічної бази для подальшого розвитку. Недостатня роль середніх міст, які мають відігравати стабілізуючу роль у розвитку регіону.

В цілому по області розроблення містобудівної документації здійснюється повільними темпами, у зв’язку з обмеженістю коштів  місцевих бюджетів малих міст та сільських населених пунктів.

     У підсумку свого виступу Івасішин М.Д. зазначив: «Для активізації цієї роботи та забезпечення розвитку інвестиційно-привабливих населених пунктів необхідно залучення коштів з бюджетів всіх рівнів або інших джерел, не заборонених законом».