Прес-центр13 грудня 2010, 19:12

ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС

     День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС встановлений Указом Президента України від 10 листопада 2006 року з метою гідного відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків катастрофи.
     Руйнівна аварія на Чорнобильській АЕС є болем для всієї України Події понад 20-річної давності ніколи не зітруться з пам’яті ні сучасних, ні наступних поколінь. І не лише в квітневий день 26 числа, а і в грудні вже стало доброю традицією вшановувати пам’ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи нас від атомного лиха. Адже саме в цей день, 14 грудня, було завершено будівництво об’єкту «Укриття», спорудженого над зруйнованим аварією четвертим енергоблоком ЧАЕС.
     Напередодні цієї дати зі словами глибокої шани до відважних ліквідаторів звернувся міністр надзвичайних ситуацій України В.Балога, підкресливши: “Ми вклоняємося Вашому героїзму, хоробрості, відданості службовому обов’язку, які врятували світ від смертельних променів радіації”.
     13 грудня керівництво Луганської облдержадміністрації та обласної ради поклали квіти до пам’ятного знака “Чорнобильській лелека”. Адже жителі Луганщини також брали участь в ліквідації наслідків найбільшої екологічної аварії ХХ століття, відроджували до нового життя обпалену радіацією землю.
     Ми висловлювати щирі слова подяки всім ліквідаторам за їх мужність, героїзм і самовіддачу. Наша повага і шана тим, хто щодня бореться із страшними хворобами, викликаними катастрофою. Чорнобиль для нас ніколи не стане минулим. Величний подвиг здійснили всі, хто брав участь у ліквідації наслідків вибуху на четвертому енергоблоці атомної станції. Від усього серця зичимо ми героям-ліквідаторам та усім, хто пам’ятає світ до Чорнобиля і тим, хто народився вже після катастрофи, – міцності духу, здоров’я і впевненості у завтрашньому дні! Нехай береже вас Бог!