Прес-центр15 квітня 2009, 08:04

Сміття в лісі – від сміття в голові

     Сонячним прохолодним ранком 11 квітня 2009 року співробітники управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації разом з фахівцями інших управлінь взяли участь у традиційного весняному суботнику. Перед нами була поставлена мета – посадити молоді дерева та здійснити очистку паркової зони біля пам'ятника Гостра Могила.
     Лантухи набиралися дуже швидко. Десятками їх складали у великі купи. Чого тільки не було знайдено! Пластиковий посуд, консервні банки, одяг, взуття, сигаретні пачки, великі картонні коробки, незлічена кількість поліетиленових пакетів, десятки пустих скляних і пластикових пляшок і навіть використані презервативи. Окрема тема - гори будівельних матеріалів. Виникає закономірне питання: більше нема куди діти все це сміття?
     Зрозуміло, що відпочивати на природі прагнуть багато з міських мешканців. Від людини природа бажає небагато: не заважати їй самовідновлюватися. Проте, часто відношення людей до навколишнього природного середовища інакше неможна назвати, як варварським.
     Вірно кажуть люди: сміття в лісі – від сміття в голові.