Прес-центр13 cічня 2010, 13:01

Спільні тренування

Метою тренування є

     Перевірка готовності органів управління цивільного захисту області до виконання завдань під час весняного льодоходу та повені.
     Вдосконалення навичок керівників у приведенні підпорядкованих органів управління в готовність до дій під час весняного льодоходу та повені.
     Злагодження органів управління, підвищення виучки їх працівників, організація взаємодії та всебічного забезпечення у ході реагування на надзвичайні ситуації природного характеру.
     Надання практичних навичок із збору, обробки та аналізу інформації про обстановку, підготовки даних для прийняття рішення, планування дій органів управління та сил, своєчасного доведення завдань до підлеглих, безперервного управління ними під час рятувальних та інших невідкладних робіт при організації безпечного пропуску весняного льодоходу та повені.
     Спільне з’ясування проблемних питань з реалізації вимог законодавчих та інших керівних документів з питань захисту населення і територій області під час весняного льодоходу та повені і ліквідації їх наслідків.
     Відпрацювання питань щодо інформування та оповіщення населення про загрозу та виникнення надзвичайної ситуації під час весняного льодоходу та повені.

До тренування залучаються

     Начальники цивільного захисту міст і районів, відділи (фахівці) з питань надзвичайних ситуацій органів місцевого самоврядування та райдержадміністрацій, управління з питань надзвичайних ситуацій, у справах преси та інформації, освіти і науки облдержадміністрації, Головне управління МНС України в Луганській області та його структурні підрозділи в містах і районах області, Служба автомобільних доріг у Луганській області, Луганський обласний центр з гідрометеорології, Луганське обласне виробниче управління меліорації і водного господарства, дочірнє підприємство "Луганський облавтодор", Луганська обласна санітарно-епідеміологічна станція, Луганська комунальна установа "Обласна рятувально-водолазна служба", Луганські магістральні електричні мережі, ТОВ "Луганськвода", обласні, міські, районні спеціалізовані служби цивільної оборони (оперативно-рятувальна, енергетики, оповіщення та зв’язку, охорони громадського порядку, медична, захисту сільськогосподарських тварин і рослин, транспортного забезпечення, інженерна, комунально-технічна, газотехнічна, торгівлі та харчування), обласна, міські та районні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (далі - комісія з питань ТЕБ та НС), обласна, міські та районні евакуаційні комісії.
     Для підготовки та проведення спільного тренування управлінням з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації розроблено організаційно-методичні вказівки.