Прес-центр17 лютого 2017, 10:02

Відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

16 лютого в Головному управлінні ДСНС України у Луганській області у режимі відеоконференції під головуванням Віце-прем’єр-міністра-Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка відбулося позачергове засідання державної комісії з питань ТЕБ та НС щодо запобігання виникнення надзвичайних ситуацій в системах життєзабезпечення в умовах введення надзвичайних заходів в енергетичній галузі.
    Були присутні заступник голови Луганської ВЦА Юрій Клименко, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Луганської ВЦА, начальник Головного управління ДСНС України у Луганській області, представники теплогенеруючих підприємств області тощо.
    "В першу чергу нам необхідно зменшити навантаження негативних наслідків, які ми маємо на сьогодні. Для цього потрібно скоординувати роботу всіх центральних та регіональних органів виконавчої влади, а також всіх служб з організації життєзабезпечення на місцях. Вже розроблені та здійснюються по алгоритму відповідні антикризові кроки. Саме ці дії повинні унеможливити припинення безперебійного постачання електроенергії як до соціальних об'єктів так і населення, та зменшити навантаження на промислові підприємства", - наголосив Геннадій Зубко
    З метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій в системах життєзабезпечення в умовах введення надзвичайних заходів в енергетичній галузі було сформовано міжвідомче управління сил. До його складу увійшли представники ДСНС, Національної поліції, Мінерговугілля, Укравтодору та комунальних служб.