Прес-центр2 грудня 2010, 09:12

Як поводитись при обривах ліній електропередач

     Обірваний провід ліній електропередач це не тільки аварійне відключення від електропостачання значної кількості споживачів, але і велика небезпека для життя людей, особливо дітей.
     Ні в якому разі не торкайтеся до обірваних проводів ліній електропередачі та не наближайтеся до них ближче, ніж на 8 метрів, тому що можливо ураження електричним струмом навіть без безпосереднього дотику до проводу.
     При виявленні обривів проводів, гілок, що лежать на проводах, зламаних опор високовольтних ліній електропередачі, обривів і провисання проводів електричних ліній, відкритих дверей трансформаторної підстанції, а також інших пошкоджень електричного обладнання негайно повідомте про них електропостачальну організацію або за телефоном 101.
     Якщо виявлені пошкодження є загрозою для інших людей, організуйте їх попередження про наявну небезпеку до прибуття на місце аварії працівників енергопостачальної організації.
     Не залишайтеся байдужими, пам’ятайте, що правильними та своєчасними діями ви можете попередити трагедію і врятувати життя людей.

     БАТЬКИ, ВЧИТЕЛІ, ДОРОСЛІ!
     Роз’яснюйте дітям правила поведінки при знаходженні поблизу ліній електропередач та інших енергооб’єктів. Це дозволить зберегти здоров’я та життя дітей!