Прес-центр30 cічня 2018, 16:01

Інформація про стан виконання Регіональної цільової програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Луганській області на 2017-2018 роки за 2017 рік

На виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 27.12.2016 р. №794, в області затверджена Регіональна цільова програма забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Луганській області на 2017-2018 роки.

Службами у справах дітей міських рад та райдержадміністрацій здійснюється постійний контроль за діяльністю щодо дотриманням вимог законодавства з питань захисту житлових і майнових прав дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, відповідно до ст. 33 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які досягли 16-річного віку, у разі відсутності в таких дітей житла зараховуються на квартирний та соціальний квартирний облік за місцем їх походження або проживання, ведеться робота щодо визначення наявності вільного неприватизованого житла у населених пунктах, на виконання вимог п.61 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 № 866, ведеться облік нерухомого майна дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Станом на 31.12.2017 за даними служб у справах дітей виконкомів міських рад та райдержадміністрацій, на квартирному обліку в області перебуває 137 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також 253 особи з їх числа.

Протягом 2017 року в м. Лисичанськ за рішенням міської ради 3 особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування отримали житло (2 квартири та 1 кімнату у гуртожитку) з житлового фонду міста.

У Сватівському районі на виконання районної програми по забезпеченню житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування було виділено кошти з місцевого бюджету на придбання житлового будинку для особи з числа дітей даної категорії.

У Біловодському районі за рішенням Бараниківської сільської ради було виділено кошти з місцевого бюджету на придбання житлового будинку для особи вищезазначеної категорії.

Протягом ІІ півріччя 2017 року забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа проводилось за рахунок субвенції з державного бюджету.

Пропозиції щодо виділення коштів на придбання соціального житла подавались Новопсковським, Новоайдарським, Сватівським, Станично-Луганським, Троїцьким районами та м. Рубіжне.

За рахунок державного бюджету придбано 7 будинків та 14 квартир. Це надало можливість забезпечити житлом 22 дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування та особи з їх числа. Також виділено кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва 2-х дитячих будинків сімейного типу.

Напередодні Нового року вручено ключі від соціального житла першим трьом особам з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування в м. Рубіжне та двом особам зазначеної категорії в Сватівському районі, с. Гончарівка.