Прес-центр23 червня 2017, 10:06

До відома користувачів житлових субсидій

Нагадаємо, що відповідно до внесених змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», де передбачено: перерахування частини невикористаної субсидії одержувачу субсидії на підставі списків, які подаються підприємствами-виробниками послуг з газо-, електропостачання для індивідуального опалення, що в еквіваленті не перевищує вартості 100 м³ природного газу або 150 кВт електричної енергії структурному підрозділу з питань соціального захисту населення.

За інформацією управлінь соціального захисту населення всі підприємства–надавачі послуг надали списки одержувачів субсидії із зазначенням суми невикористаної субсидії.

Наразі управління соціального захисту населення проводять розрахунок сум невикористаних субсидій, що підлягають монетизації. До 1 вересня поточного року вони приймають від отримувачів субсидій заяви на виплату частини суми невикористаної субсидії, з указівкою банківського рахунку або відділення пошти, для перерахування коштів.